Max Mara Spring/Summer 2020
 Profimedia, Sipa Press
tjedan mode u milanu

Omraženi trendovi kucaju na vrata: Fendi, Prada i Max Mara inspiraciju su pronašli u modnim 70-ima

Na Tjednu mode koji se održava u talijanskoj prijestolnici mode dominirala su neka od najpoznatijih imena u modnoj industriji - sestre Hadid i Kaia Geber imale su najviše posla na gotovo svim revijama poznatih modnih imena koja su predstavila svoje viđenje proljeća i ljeta 2020. godine. Max Mara, Fendi i Prada servirali su zanimljive modne revije i nove kolekcije obilježene omraženim grandma trendom koji se, izgleda, u novoj sezoni vraća.

Modna kuća Prada novu kolekciju obojila je pastelnim i izražajnim bojama, a kao upečatljive modne dodatke izabrali su bucket, odnosno ribarske šešire i naočale velikih okvira karakteristične za 70-e godine prošlog stoljeća. Sakoi i kaputi rađeni od kože, muškog kroja dominiraju kolekcijom, a kao suprotnost strogom kroju kaputa nalaze se fluidne suknje i topovi od satenskog materijala. Retro moda i grandma stil vidljivi su kroz odabir šarenih uzoraka te upečatljivih ogrlica.

Talijanska modna kuća Fendi također je inspiraciju pronašla u modnim 70-ima te "bakinom stil". Od smrti Karla Lagerfelda, mjesto kreativne direktorice preuzela je unuka osnivača Fendija, Silvia Venturini Fendi. Kolekcijom prevladavaju neutralni i smeđi tonovi, a dio kolekcije čine i prošiveni komadi u boji žvakaće gume. Doza Miami chica, doza grandma stila - Fendi je predstavio nostalgičnu estetiku.

Max Mara se s druge strane nije u tolikoj mjeri vodila grandma stilom, već je predstavila "vojsku" ženskih modela koji su marširale u sivim i pastelnim tonovima. Vojničke kape, Mary Jane cipele, crni ruž na usnama i sokne do koljena karakteriziraju kolekciju za 2020. godinu. Poslovni stil i odijela su u prvom planu, a za kraj revije, Bella i Gigi Hadid te Kaia Gerber prošetale su u satenskim haljinama pastelnih, sladolednih boja koje su podsjetile na prošlogodišnju Versace modnu reviju kada su zvijezde 90-ih - Claudia Schiffer, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Kate Moss, Helena Christensen i Elle Macpherson prošetale u zlatnim satenskim haljinama.

Linker
19. travanj 2024 09:45