Profimedia, Zuma Press - Archives
Aukcija u lipnju

Omiljeni sat modne ikone Jackie Kennedy ide na prodaju

Ako pažljivo promotrite bilo koju fotografiju Jackie Kennedy iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća primjetit ćete jedan dosljedan detalja - Cartierov elegantni sat.

Vjerojatno najpoznatija prva dama Amerike, Jackie Kennedy, i danas je smatrana modnom ikonom radi svog elegantnog i besprijekornog klasičnog stila. Komadić njezine cijenjene modne priče i jedan od omiljenih modnih dodataka koji nije skidala s ruke, uskoro će se naći na aukciji poznate kuće Christie's. Njujorška će aukcijska podružnica 21. lipnja 2017. ekskluzivno ponuditi ovaj bezvremenski primjerak na prodaju kao dio kolekcije "Rijetki satovi i američke ikone". Procjenjuje se da bi sat mogao biti prodan za cijenu između 60,000 i 120,000 tisuća dolara, ali povijesna priča koja stoji iza njega čini ga neprocjenjivim.

Profimedia

Godine 1962. tadašnji američki predsjednik John F. Kennedy pozvao je na sportski izazov; šetnju dugačku 50 milja koju sudionici moraju završiti u roku od 20 sati. Među izazvanima bilo je osoblje Bijele kuće, Korpus mornaričkog pješaštva SAD, a posebno je poziv uputio i rođaku Stanislasu Radziwilliju i dobrom prijatelju i Chucku Spaldingu gladeći se da neće biti u dovoljno dobroj formi za taj pothvat. Na kraju su uspjeli ispuniti ovaj sportski izazov, a na kraju utrke Radziwilli je s Jackie Kennedy izmijenio darove poklonivši joj elegantni Cartierov sat.

Linker
24. travanj 2024 03:50