Praktične i moderne!

Održive torbe s potpisom mladih umjetnika oduševile su domaće fashionistice

Pobjednici Kauflandovog natječaja ‘Dizajnom za dobre stvari!‘ osmislili su radove na temu ekološke održivosti, a podržale su ih domaće zvijezde koje će ih ponosno nositi.

Glazbenica Ida Prester i glumica Petra Kurtela oduševljene su novim Kauflandovim chic vrećicama za kupnju, koje je dizajniralo nekoliko studenata na temu ekologije i održivosti. Ida i Petra često na društvenim mrežama podsjećaju na aktualne ekološke probleme i potiču na kupnju održive odjeće, a ove su ih vrećice odmah osvojile. Naime, osim što su ekološki održive i praktične, vrećice krasi moderan dizajn mladih umjetnika.

image

Predstavljanje pobjednika natječaja nisu propustile Petra Kurtela ni Ida Prester.

RIPIC

Već od ovog tjedna u 44 trgovine Kauflanda diljem Hrvatske moći ćete pronaći ove višekratne platnene vrećice, i to s vizualom pobjednika velikog natječaja Kauflanda Dizajnom za dobre stvari! Naime, odabrana su 4 pobjednika čiji će vizuali krasiti vrećice za kupnju – po jedan za svako godišnje doba. Studentica Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, Sara Bonačić, osmislila je dizajn za proljetnu vrećicu kojim ukazuje na problem globalnog zatopljenja:

„Globalno zatopljenje svakako je ključna tema u našem društvu koja se često zanemaruje jer mislimo da ne postoje načini na koje možemo utjecati na to. No, počnemo li samo malo više čitati o tome, shvatit ćemo da je tu, zapravo, mnoštvo stoga što možemo promijeniti na svakodnevnoj razini kako bismo doskočili ovom problemu. Hvala Kauflandu na mogućnosti da na ovaj način izrazim svoj stav i potaknem ljude na razmišljanje“, rekla je Sara.

image

Dizajn mladih mjetnika krasit će Kauflandove vrećice tijekom cijele godine.

RIPIC

Ostali pobjednici, Nora Bolanča, Ozren Kisić Modruš te Ivan Perić, čiji su radovi oduševili stručni žiri u kojem su uz Leu Ileković Žigić, voditeljicu marketinga u Kauflandu, bili i poznati glumac Slavko Sobin te pjevačica i voditeljica Ida Prester, također su svojim promišljenim i originalnim dizajnom nadmašili sva očekivanja. Njihove zamisli na vrećicama moći će se kupiti kasnije ove godine.

Ida Prester, i sama poznata po svojim ekološkim načelima, sudjelovala je u živom razgovor o održivosti i važnosti društveno odgovornog djelovanja te tom prilikom izjavila: „Osobno vjerujem da se treba okretati što prirodnijem načinu života. Zato sam izuzetno sretna što je na natječaj Kauflanda stiglo toliko kvalitetnih prijava i moram reći, nije bilo lako odabrati one najbolje. Budući da smatram da će mnogi kupci u Kauflandu nove vrećice birati i po principu estetike, u svakom sam radu tražila neki osobni pečat, neki novitet i dizajn koji bih i sam rado nosio. Pobjedničke motive sam si mogla zamisliti kao gotov proizvod koji ću lako držati uz sebe kada god idem u shopping, a pritom ću još i izgledati cool – a to nikad nije na odmet“, kazala je Ida.

Čitajte i: Hrvatski dizajneri otkrivaju kako opstati u neizvjesnim vremenima: društvene mreže zamijenile su modne revije

image

Njihove zamisli na vrećicama moći će se vidjeti kasnije ove godine.

RIPIC

Osim Ide, predstavljanje rezultata natječaja nije propustila ni glumica Petra Kurtela koja je poručila kako će eko vrećicu rado koristiti u svakodnevnoj kupnji!

Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu tom je prilikom istaknula kako su društveno odgovorne aktivnosti u srži poslovanja Kauflanda te kako se uvijek posebno raduju kada su u pitanju mladi ljudi kojima mogu dati priliku za promociju.

Linker
16. travanj 2024 14:34