Profimedia, FirstView
Marc Jacobs

Odlična modna kolekcija inspirirana hip-hop glazbom

Njegova revija bila je jedna od posljednjih na njujorškom Tjednu mode, ali i jedna od najboljih. Američki dizajner Marc Jacobs ovog je puta svoju kolekciju posvetio hip-hop kulturi, a kao modna pista poslužile su mu, osim centra Armory, i ulice New Yorka.

Revija "Respect" održana je u centru Park Avenue Armory, ali i ispred kulturne institucije - na ulicama New Yorka, a njegov show isticao se i po tome što nije bilo nikakve scenografije. Metalni stolci služili su kao linija za modnu pistu, dok je u pozadini bio neukrašen interijer centra, a Marc Jacobs nije koristio niti nikakav soundtrack. Zbog potpune tišine u kojoj su modeli šetali pistom brojni uzvanici nisu niti primijetili kada je prva manekenka Slick Woods krenula niz pistu u bež samt jakni i zlatnoj haljini.

Models present creations from the Marc Jacobs Fall/Winter 2017 collection during New York Fashion Week in the Manhattan borough of New York, U.S., February 16, 2017. REUTERS/Shannon Stapleton
REUTERS

Inspiraciju za novu kolekciju Marc Jacobs je pronašao u dokumentarnom serijalu "Hip-Hop Evolution", koji možete pogledati na Netflixu, a čija je tema hip-hop kultura od 70-ih do 90-ih te prati karijere repera kao što su Afrika Bambaataa, Grandmaster Flash, Sugarhill Gang, Run D.M.C., N.W.A., Dr. Dre i mnogi drugi i objašnjava evoluciju tog glazbenog žanra.

Model Kendall Jenner presents a creation from the Marc Jacobs Fall/Winter 2017 collection during New York Fashion Week in the Manhattan borough of New York, U.S., February 16, 2017. REUTERS/Shannon Stapleton
REUTERS

S obzirom na to da mu je inspiracija hip-hop u novoj kolekciji ne nedostaje referenci na stil repera poput masivnih zlatnih lanaca, ali i bejzbolskih, bucket i beanie kapa, doduše prevelike i s dodanim volumenom zahvaljujući klobučaru Stephenu Jonesu. Linijom prevladavaju udobne trenirke, karirane jakne, pletene haljine, dolčevite, hoodie majice i samt hlače, odnosno komadi koji odišu retro stilom.

Linker
25. rujan 2022 04:56