Getty Images
Eko-moda

Novi ljetni hit: Badići od ovog materijala budućnost su modnih kolekcija

Održivi kupaći kostimi rade se od odbačenih ribarskih mreža, a osim njih koristit će se i drugi ekološki prihvatljivi materijali poput recikliranih plastičnih boca.

Održivost je postala glavni faktor u izradi odjeće za plažu, a dok trend eko-mode sve više utječe na cijelu industriju, brojni brendovi okreću se proizvodnji ekološki prihvatljivih kupaćih kostima.


Može se više puta reciklirati

"Umjesto prerade prediva, u zadnje je vrijeme u trendu korištenje econyla, koji se dobiva recikliranjem ostataka tkanina, ribarskih mreža i industrijske plastike", kaže Michael Spitzbarth, član Udruge njemačkih modnih i tekstilnih dizajnera (VDMD).

Dodaje da je riječ o sto postotnom recikliranom najlonskom vlaknu koje se “može beskonačno dugo reciklirati”. Mnogi brendovi svoje proizvode izrađuju od plastike pronađene u oceanima i morima, kao i od odbačenih ribarskih mreža te ostalog ribarskog i nautičkog materijala.


Priključio se i modni div

"Otpaci, uglavnom reciklirane ribarske mreže otapaju se i pretvaraju u predivo", pojasnio je njemački stručnjak.

Zaštita okoliša postala je iznimno važna u svijetu mode, potvrđuje i Daniela Wilhelms iz njemačke tvrtke za poštanske narudžbe Baur.

Press

"Sve više brendova lansira kupaće kostime i odjeću za kupanje od ekološki prihvatljivih materijala, poput recikliranih plastičnih boca."

Čak je i modni div adidas prepoznao potrebu podizanja svijesti o zaštiti okoliša pa se udružio s organizacijom Parley for the Oceans i kreirao tenisice od plastike iz oceana i mora. Napravljene su kako bi poboljšale sportske performanse svih koji vježbaju i istovremeno pridonijele spašavanju planeta.

ČITAJTE I:

Princeza Diana je vječna modna inspiracija: Pronašli smo njezine najbolje proljetne outfite

Wo-hooo! Napokon možemo cipelice i modne dodatke omiljenog brenda kupovati online

Jednostavno, a glamurozno: Bijela platnena haljina ove je sezone apsolutni must have

Nesvakidašnji modni editorijal kreativki iz Pule: Upoznajte neodoljivu La Barbie en Rose

Apsolutne vladarice ležernih kombinacija: Hit sezone poznate dame furaju na neodoljive načine

Linker
25. travanj 2024 04:13