Profimedia
POSVETA DAVIDU BOWIEJU

Nova modna kolekcija Kate Moss je posvećena Ziggyju Stardustu

Da su britanska manekenka Kate Moss i legendarni glazbenik David Bowie bili dobri prijatelji nije nikakva tajna, a da je njihov odnos bio zaista poseban pokazuju brojna snimanja slavnog modela koja su bila posvećena njegovom liku i djelu još za njegova života, a s njima nastavlja i godinu dana nakon njegovog iznenadnog odlaska.

Britanska manekenka je 2014. godine umjesto Bowieja preuzela njegovu nagradu na dodjeli Brit Awards. Na svečanost je stigla u originalnom kombinezonu Ziggyja Stardusta, jednom od najprepoznatljivijih kostima slavnog glazbenika koji je dizajnirao japanski dizajner Kansai Yamamoto.

Profimedia

Upravo je u tom Bowiejevom alter egu Moss pronašla inspiraciju za svoju drugu modnu kolekciju za brend Equipment. Bluze s printom, psihodelični uzorci, zvijezde, saten i naglašeni rukavi, koji će biti hit ove sezone, dominiraju njezinom proljetnom linijom. Kolekcija se sastoji od 26 komada, a u prodaji su na službenoj stranici brenda koji, nasreću, dostavlja diljem svijeta!

Osim što mu je posvetila svoju novu modnu suradnju, slavna će manekenka, koja je nedavno proslavila 43. rođendan, biti jedna od onih koji će mu ove godine na dodjeli Brit Awards odati počast.

Linker
19. travanj 2024 12:31