PRADA
 Profimedia, TEMP Sipa Press
nova politika kuće

Napokon potez kojim je Prada dobila plus u modnom svijetu, ali i mnogo šire

Svjetske modne kuće kao što su Gucci, Versace, Armani, Michael Kors, Donna Karan, Hugo Boss... ali i hrvatska zvučna dizajnerska imena kao što su Boudoir, Hippy Garden, I-GLE, Image Haddad, Martina Felja... svi su oni proteklih godina javno poručili da u svojim kolekcijama odbacuju korištenje pravog krzna. Tek im se ovih dana priključila talijanska Grupacija Prada.

Grupacija Prada, jedna od najvećih svjetskih tvrtki luksuznom robom, u Milanu je objavila da više neće koristiti životinjsko krzno u svojim dizajnima ili novim proizvodima počevši od ženske kolekcije za proljeće i ljeto 2020. godine. Stare kolekcije koje sadrže krzno bit će u prodaji do isteka zaliha.

„Grupacija Prada predana je inovaciji i društvenoj odgovornosti, a naša politika bez krzna, donesena nakon pozitivnog dijaloga s koalicijom Fur Free Alliance, posebice s organizacijama LAV i Humane Society of the United States, nastavak je tog dogovora”, izjavila je Miuccia Prada i dodala: „Fokus na inovativnim materijalima omogućit će tvrtki da istraži nove granice kreativnog dizajna uzimajući u obzir potražnju za etičkim proizvodima.”

Profimedia
Prada proljeće 2019.

„Fur Free Alliance pozdravlja odluku grupacije Prada o politici bez krzna”, rekao je Joh Vinding, predsjedavajući organizacije Fur Free Alliance, navodeći da se „grupacija Prada priključila rastućoj listi brendova koji ne koriste životinjsko krzno, kao odgovor na promjenu stavova potrošača prema životinjama.”

Iz udruge Prijatelji životinja ističu da je ovo sjajna vijest za životinje i budućnost mode te pohvaljuju Pradu što se priključila vodećim modnim kućama poput, primjerice, Guccija, Versacea, Armanija, Michaela Korsa, Donne Karan i HUGA BOSSA koji su već donijeli takve odluke. „Ponosni smo što je i u Hrvatskoj zabranjen uzgoj životinja za krzno i što će se grupacija Prada priključiti međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer) koji provodimo i u Hrvatskoj, a neka od hrvatskih modnih imena koja su partneri programa su: Boudoir, Hippy Garden, I-GLE, Image Haddad, Mana moda, Martina Felja, Ivanka moda i drugi”, navode Prijatelji životinja i pozivaju i ostale da se priključe.

Brigit Oele, programska rukovoditeljica u Fur Free Allianceu, pohvalila je grupaciju Prada kao jednu od najbržih tvrtki koja je usvojila politiku bez krzna, i to kroz godinu dana otkako je uspostavljen pozitivan dijalog. Zaključuje: „Program Trgovine bez krzna uključuje 1000 tvrtki, što pokazuje da je ovaj globalni pokret u ubrzanom porastu te je malo izgledno da će se krzno ikada vratiti kao prihvatljiv trend. Ovo je veliki dan za životinje!”

Details, accessoires, fashion show, Womenswear, winter 2018 2019,//Z-PIXEL-FORMULA_D_366/Credit:pixelformula/SIPA/1804041835, Image: 364335584, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press
PRADA

Linker
28. rujan 2022 15:20