ODIŠE ROMANTIKOM

Najnovija H&M-ova kolekcija slavi ljubav u svim oblicima

Jedan od najpoznatnijih modnih brendova predstavio je petu kolekciju na temu romantike, a svi materijali su napravljeni od ‘otpada‘. Namijenjeni za njegovanje i dijeljenje, komadi dolaze s naljepnicama na kojima možete napisati svoje poruke kada odjeću želite prenijeti nekom novom.

Upečatljivi modni izričaji i mekani zavodljivi stilovi kombinirani su s prenamijenjenim, recikliranim materijalima, od kojih su mnogi izrađeni od reciklirane odjeće, plastike iz oceana ili drugih otpadnih materijala. H&M ovog puta kombinira hrabre proporcije s vrhunskim materijalima stvorenim od otpada.

U novoj kolekciji možete pronaći sve od večernjih haljina u obliku sRužRužRrca do blijedoplave puff-ball mini i ružičaste pletene haljine sa šiljcima, izrađene od recikliranog poliestera. Reciklirana svila izrađena od otpadne svile koristi se na ružičastoj košulji s volanima, dok su cipele i narukvice biljne kože bez plastike, izrađene od biljnih vlakana, biljnog ulja i minerala. Nakit krase crna srca izrađena od biomaterijala napravljenog od prirodnih mikroorganizama koji koriste zrak i ugljik iz stakleničkih plinova koji bi inače otišli u atmosferu.

image

Mekani zavodljivi stilovi

PRESS

“Ova kolekcija je slavlje ljubavi, ispunjena herojima iz ormara koji se osjećaju ugodno za nošenje, čak i ako su dramatični, statement komadi. Moj savjet je da izađete iz svoje zone udobnosti i istražite svestrane kombinacije: usudite se odjenuti preveliki kaput s leopard uzorkom s mrljama u obliku srca uz uski, izrezani bodi ili se opustite u kompletu s inspiriranim motivima srca balonima od folije”, kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

image

Slavlje ljubavi

PRESS

"Dizajnerski tim želio je stvoriti kolekciju o ljubavi, intimnosti i stvaranju veza - ne samo međusobno, već i s našim ormarima. Svaki komad je dizajniran kako bi omogućio nositelju da izrazi svoje pravo ja i da izrazi svoje vrijednosti korištenjem materijala koji se bore protiv otpada. A nakon što steknu svu ljubav koju mogu od ovog komada, nadamo se da će je prenijeti nekom novom,” kaže Ella Soccorsi, dizajnerica u H&M-u.

image

Reciklirani materijali

PRESS

Čitajte i: Kylie i Rihanna nisu jedine: Iza ovih beauty brendova stoje naše zvijezde

Inače, H&M Innovation Stories lansiran je početkom 2021. i sastoji se od niza tematskih kolekcija posvećenih promicanju održivijih materijala, tehnologija i proizvodnih procesa.

image

Ružičaste haljine

PRESS

Ova najnovija kolekcija, “Innovation Story Cherish Waste”, predstavlja heroje cirkularnih tkanina koje vraćaju otpad, pretvarajući ga u nešto poželjno i promovira komade ormara koje će se čuvati zauvijek te će biti dostupna od 21. travnja.

image

Materijali od folija

PRESS
Linker
15. travanj 2024 19:56