Nemjerljiva ljubav

Najdraži model dizajnera Ivice Skoke: Za nju uvijek izradi najposebnije kreacije, a posljednja je pravi bombon

Jedna posebna mlada dama uvijek je na prvom mjestu u svijetu domaćeg dizajnera, a o njihovoj povezanosti i budućim planovima otkrio je u razgovoru za Gloria.hr.

Jedan od najistaknutijih domaćih dizajnera, Ivica Skoko, može se pohvaliti hrpom uspješnih i zanimljivih komada koje obožavaju poznate i one manje poznate dame, no za njega posebno mjesto u srcu ima samo jedna. Riječ je o njegovoj nećakinji Riti za koju je napravio unikatnu pregaču s točkama.

Kako nam je u razgovoru za Gloria.hr ispričao, Rita je dobila zadatak da u vrtić donese svoju pregaču te je odmah pohitala k stricu jer je znala da će joj on izraditi nešto posebno.

"Ona je moja miljenica, moj centar svijeta i sve što zatraži, ja joj napravim. To je ljubav i povezanost koja se ne može opisati", ponosno nam je rekao Skoko.

Naime, Rita je trebala pregaču jer u vrtiću sa svojim kolegicama i kolegama izrađuje kruh i pecivo. "Ona me sama zamolila da joj skrojim pregaču pa smo prvo otišli u dućan s materijalima gdje je izabrala boju i dezen. Ostalo je bilo na meni", ispričao je dizajner.

Čitajte i: Čarobna večer glazbe i mode: Ronald Braus u Rovinju oduševio publiku sjajnim melodijama, a Ivica Skoko glam kreacijama

Rita je inače kći njegovog brata Darija te obožava svog strica koji joj je napravio i haljinu za krštenje, a kada bude za to vrijeme, skrojit će joj nešto posebno i za prvu pričest.

No, sada se fokusira na pravi modni spektakl kojim će početkom sljedeće godine obilježiti čak 25. godina uspješne karijere.

"U fazi sam izrade nove kolekcije koja će biti spektakularna jer je ipak riječ o posebnoj prigodi. Za sada neću odavati ništa, no ono što mogu reći jest da neće biti nikakvih retrospektiva na prošle radove, već nešto potpuno novo s jako puno modela u priči. Osim toga, u publici i na pisti pridružit će mi se dragi ljudi iz javnog života koji me već dugi niz godina prate, podržavaju i nose moje kreacije", poručio je dizajner čije haljine rado za posebne prigode biraju mnoge poznate Hrvatice.

A na pitanje planira li u budućnosti napraviti neku kolekciju haljina za djevojčice, Skoko odgovara: "Nisam o tome još razmišljao, ali znate kako se kaže - 'nikad ne reci nikad'. Već sam izrađivao haljine za mlade dame, primjerice za pričest i krizmu i ostale posebne prigode, ali to su bili obično zahtjevi prijatelja. No, možda nekada napravim neku kolekciju svečanih haljinica...", kazao nam je Skoko.

Linker
28. ožujak 2024 22:13