Valentino Fall/Winter 2019 2020
 Getty Images
najbolje od visoke mode

Najbolje od najboljih iz Pariza: Izdvojile smo haljine koje ćemo sigurno vidjeti na crvenom tepihu

Tjedan iza nas protekao je u znaku visoke mode. U francuskoj prijestolnici na Tjednu visoke mode predstavljene su haute couture kolekcije renomiranih kuća poput Chanela, Diora, Giambistta Vallija i Givenchyja.

Neke od najljepših i najneobičnijih kreacija modeli su nosili modnom pistom u Parizu. Mnoge od njih lako je zamisliti na holivudskom crvenom tepihu pa vjerujemo da će ambasadorice poznatih brendova izabrati upravo neke od ovih kreacija za svečane događaje. Ove godine u prvom su planu ženske dizajnerice - Virginie Viard za Chanel kojoj je ovo prva haute couture revija bez velikana Karla Lagerfelda. Kao i inače, Chanel je i ovoga puta impresionirao scenografijom, sada inspiriranom knjižnicom. Maria Grazia Chiuri je predstavila dramatičnu viziju Diora obojanu crnim tonovima, a Clare Wraight Keller za Givenchy je u Pariz donijela ekstravagantne i dramatične kreacije ukrašene perjem koje ostavljaju bez daha.

Kao kontrast tamnim i dramatičnim kreacijama došao je Armani Prive i obojao pistu u pastelne boje slatkiša. Haljine spremne za crveni tepih, til, detalji poput točkica kao obilježje modnih 80-ih čine kolekciju punu sanjivih kreacija. Giambattista Valli također je predstavio pufaste kreacije dostojne princeze, rađene od tila kao glavnog materijala, a kako će izgledati kolekcija dao je naslutiti kada je nedavno u suradnji s high street brendom H&M izbacio zajedničku kolekciju.

U galeriji pogledajte sve kreacije s haute couture modnih revija koje su nas se najviše dojmile za trajanja ovog tjedna visoke mode.

Linker
18. travanj 2024 22:22