Nek‘ blješti!

Monika Sablić ima savršene komade za blagdane pred nama: Od bijele, preko crvene, do šljokica u svim količinama

Šik odijela od brokata i saten svile ukrašena broševima od štrasa okosnica su zimske bajke splitske kreatorice koji su naš očarali na prvi pogled.

Zadnji dani u studenom najbolje su vrijeme za predstavljanje kolekcija za najluđu noć u godini od koje nas dijeli malo više od mjesec dana. Među domaćim kreatorima koji već imaju svoje adute za Silvestrovo je i Splićanka Monika Sablić. Poznata kreatorica za najsvečaniji dio godine predlaže šik odijela i šljokičaste sakoe.

- Jako sam uživala radeći na ovoj kolekciji jer sva pršti optimizmom, od izbora materijala do modela - ushićena je Monika, čija nova kolekcija uistinu poziva na zabavu i opuštanje. Kreatorica se šali da će se svaka žena u njezinim odijelima osjećati poput "disko kraljice”, što joj je i bila namjera kad je počela raditi na ovim modelima.

Čitajte i: Nova modna priča: Monika Sablić oduševila stajlingom kojim je najavila novu kolekciju!


Besprijekorno bijela

image
PRESS

Za naziv kolekcije nadahnula ju je stara talijanska pjesma "Bella ciao" koju je ponovno popularizirala Netflixova hit serija "Kuća od papira".

- U ovim izazovnim vremenima svima nam fali ležernog druženja i glamura, a ovi moji modeli su kao stvoreni za provode - istaknula je kreatorica, koja se stoga podjednako poigrala bojama, kao i krojevima.


Senzualna crvena

image
PRESS

Uz bijelu i crnu te blagdansku crvenu, glavna boja njezine kolekcije je lila, a svi modeli mogu se nositi i kao zasebni komadi. Monika je osobito ponosna na šljokičaste sakoe za koje kaže da su mali odmak od svega što je do sada radila.


Elegantna crna

image
PRESS

- Ideju za te sakoe dobila sam tijekom nedavnog posjeta Ukrajini gdje sam živjela osam godina. Imaju pojačani donji dio pa ih se može odjenuti i same, kao mini haljinicu. Sakoi od odijela su više klasičnog kroja, a ono što im je zajedničko su sjajni detalji. Neki imaju štraseve na reveru, a ovi duljeg kroja su ukrašeni broševima koje je za mene izradila splitska dizajnerica nakita Sanda Bekavac. Od materijala sam koristila saten svilu te brokat - tumači kreatorica, koja je zbog ove kolekcije prvi put surađivala i s priznatim splitskim likovnim umjetnikom Matkom Trebotićem.


Upečatljiva ljubičasta

image
PRESS

Fotografije za njezinu kampanju snimio je splitski fotograf Ivan Gudić, a nastale su u Trebotićevom atelijeru.

- Umjetnost i moda imaju puno toga zajedničkog. I umjetnici i kreatori teže stvaranju nečega lijepoga i bezvremenskog tako da mi je gospodin Matko rado na jedan dan ustupio atelijer - sretna je splitska dizajnerica, koja je ovom kolekcijom na najljepši način zaokružila njezinu slavljeničku godinu. Iza Monike je, naime, cijelo je desetljeće bavljenja modom, tijekom kojih se dokazala kao talentirana kreatorica, ali i kao najbolji model za vlastite kreacije.


Nek‘ sjaji

image

Monika Sablić nova kolekcija

PRESS

Modele iz nove kolekcije možete pogledati u Monika Sablic Atelieru na splitskoj adresi.

image
PRESS
Linker
17. travanj 2024 11:46