Celine proljeće/ljeto 2020.
 Getty Images
tjedan mode u parizu

Modni vremepolov: Celine nas novom kolekcijom podsjeća zašto volimo lude 70-e godine

Lude 70-e, prva je pomisao nakon nove kolekcije luksuzne pariške modne kuće. Ove sezone 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća uporno se vraćaju u novim kolekcijama modnih dizajnera, pa ništa drugačije nije bilo niti na modnoj pisti kuće Celine.

Na Tjednu mode u Parizu modna pista je za Celine poslužila kao vremeplov kojim je odala počast prošlim vremenima. U središte modnih 70-ih vratio nas je kroz traper, puno krznenih kaputa i boho estetiku. Upravo u tim vremenima Celine je njegovao ovakav modni izričaj te još nije bio veliko ime s modne piste već pariški butik.

Celine nam je tako predstavio šik Parižanku iz tog vremena, kojoj su na stilu zavidjeli svi. Marame omotane oko glave, traperice s trapez nogavicama u kombinaciji s velikim krznenim kaputima, prsluci i nakit u redovima dio su ove buržoazijske estetike. Posebno su zanimljive maksi haljine različitih uzoraka koje plešu oko tijela, ležernog kroja i dugih rukava, karakterističnih za hippy pokret iz tog doba. Mnogi komadi iz kolekcije nosivi su u i izvan modne piste - boho haljina spuštenih ramena i visoke čizme od brušene kože je spoj koji bismo danas rado obukli, a brojne trendseterice njeguju ovakav stil.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 27: A model walks the runway during the Celine Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on September 27, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Celine proljeće/ljeto 2020.

Hedi Slimane na čelu Celinea nalazi se posljednje dvije godine (došao je nakon što je Phoebe Philo vodila modnu kuću deset godina) i za to vrijeme napravio je zaokret u kući. U Celine je stigao iz Saint Laurenta i sa sobom donio dozu rocka, što se provlači kroz novu proljeće/ljeto 2020. kolekciju.

Linker
09. travanj 2024 22:07