Getty Images
u 92.godini

Modni svijet izgubio velikana: Preminuo Hubert de Givenchy

Francuski dizajner Hubert de Givenchy preminuo je u 92. godini života, potvrdio je njegov partner Philippe Venet.

Modni svijet izgubio je velikana: grof Hubert James Marcel Taffin de Givenchy, francuski aristokrat koji je osnovao modnu kuću Givenchy 1952. godine preminuo je u subotu, 10. ožujka. Mnogima je ostao u sjećanju kao dizajner filmske i osobne garderobe svoje dugogodišnje muze, glumice Audrey Hepburn koja je njegove kreacije nosila i u filmovima kao što su "Breakfest at Tiffany's" i "Funny Face", a bila je i inspiracija za njegov prvi parfem L’Interdit. Njegova najkultnija haljina je mala crna haljina koju je Audrey nosila u filmu "Breakfast at Tiffany's", a njegov dizajn je obožavala i Jackie Kennedy.

Brend je u vlasništvu luksuznog koncerna LVMH od 1988. godine čiji su predstavnici izrazili žaljenje zbog gubitka "velike osobnosti u svijetu francuskog haute couturea i gospodina koji je bio simbol pariškog šika i elegancije više od pola stoljeća.

- Unio je revoluciju u modu s bezvremenskim lookovima koje je kreirao za Audrey Hepburn, svoju veliku prijateljicu i muzu više od 40 godina, a njegov je rad danas jednako važan kao i tada - stoji u priopćenju.

Audrey Hepburn And Hubert DeGivency (Photo by Ron Galella/WireImage)
WireImage
Audrey Hepburn i Hubert de Givenchy

Linker
23. travanj 2024 20:41