Profimedia
MODNI BOJKOT

Modni dizajneri bojkotiraju Melaniju Trump

Modna dizajnerica Sophie Theallet odijevala je bivšu američku prvu damu Michelle Obamu, ali sigurno neće kreirati ništa za Melaniju Trump, a nada se da će svojim primjerom ponukati i druge dizajnere na svojevrsni modni bojkot.

Dizajnerica je napisala otvoreno pismo upućeno kolegama iz modne industrije u kojemu ih poziva da protestiraju protiv izbora Donalda Trumpa za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država tako što će odbiti kreirati za novu prvu damu.

"Kao netko tko slavi različitost, osobne slobode i poštovanje za sve životne stilove, neću sudjelovati u odijevanju nove prve dame“ – stoji u pismu koje je dosad prikupilo više od 12 tisuća lajkova, a podijeljeno je gotovo sedam tisuća puta.

Posljednji američki predsjednički izbori bili su vrlo nepredvidljivi, a modni magazini kao što su Vogue ili Supreme po prvi puta u povijesti su se jasno opredijelili za jednog kandidata tj., u ovom konkretnom slučaju, kandidatkinju i javno su podržali Hillary Clinton, a podršku je dobila i od Ralpha Laurena, Calvina Kleina, Diane von Furstenberg, Donne Karan, Marca Jacobsa, Michaela Korsa i brojnih drugih dizajnera.

Profimedia

No, nisu svi u modnoj industriji spremni podržati modni bojkot koji je inicirala Sophie Theallet. Još jedna omiljena dizajnerica Michelle Obame, Bibhu Mohapatra, nedavno je o Melaniji izjavila – "Nimalo ne podržavam politiku koju vodi njezin suprug, ali kada bih dobila priliku kreirati za nju svakako bih je razmotrila“. Jeremy Scott, kreativni direktor u Moschinu izjavio je za Vanity Fair da "Melania dobro izgleda, zna nositi odjeću i ima dobru figuru.“

Unatoč individualnim prosvjedima, čini se da Melania Trump ipak neće imati većih problema u pronalaženju dizajnera koji će iskoristiti sve prednosti ekskluzivnog kreiranja odjeće za prvu damu.

Linker
17. travanj 2024 10:04