Franjo Matković
Inspirirano Peruom

Mlada dizajnerica Loreta Gudelj osmislila kolekciju za ljubiteljice boho stila

Dizajnerica koja stoji iza brenda Loré svoju je novu kolekciju Perú/Los Andes predstavila na Ljubljana Fashion Weeku, a sada predstavlja kampanju - odjeća se na fotografijama stapa s pozadinama koje je ručno oslikala akademska slikarica Mateja Babić.

Modna dizajnerica Loreta Gudelj inspirirala se dalekim Peruom te naslijeđem i manufakturom Inka pa kreacije brenda Loré odišu tradicionalnim etnografskim motivima te bojama peruanske folklorne baštine koji su interpretirani u suvremenom modnom kontekstu. Domaća modna marka karakteristična je po korištenju ručno izrađenih materijala, a dizajnerica je ovaj put surađivala s izvornim peruanskim tkaljama koji su izradile raznobojne vezene trake koje su upotpunile izvorni dojam kolekcije.

Franjo Matković

Franjo Matković

Materijali uključuju i izvornu ručno bojanu vunu vicuñe i alpake, ručno tkane vunene šalove koje s motivima Perua koji su djelo tkalje Ivne Matičec te merino i moher vunu, kašmir, viskozu, svileni pliš, taft svilu, samt i traper.

Franjo Matković

Vuna alpake ima specifičnu teksturu koja je dizajnerici poslužila kao središnji motiv kolekcije, a predlaže odjevne kombinacije za zimu koje uključuju predimenzionirane kapute i jakne, kratke vunene jakne, kombinezone, hlače, haljine i košulje te duge večernje haljine. Nova kolekcija može se pogledati i kupiti putem web stranice brenda loretagudelj.com te na društvenim mrežama.

Franjo Matković

Franjo Matković

Franjo Matković

Franjo Matković

Franjo Matković

Linker
17. travanj 2024 09:08