Balenciaga hoodica, 595 eura
 Balenciaga
svatko može pomoći

Mini kolekcija Balenciage posvećena je koalama i skriva divnu humanitarnu poruku

Oko 6 milijuna hektara je opustošeno, tisuće ljudi je evakuirano, a populacije nekih životinjskih vrsta dovedene su na rub egzistencije. Potrebna pomoć za Australiju stiže sa svih strana svijeta, a pridružiti se može svatko, pa čak i shoppingiranjem. Balenciaga je tako za spas kontinenta kojim haraju požari izbacila mini kolekciju posvećenu koalama.

Nikada nije bilo bolje vrijeme za kupovinu komada francuske modne kuće Balenciaga - povodom katastrofalnih požara koji haraju Australijom, Balenciaga je izbacila kolekciju s koalama u glavnoj ulozi. U ovom slučaju nova kolekcija modne kuće dobila je dobrotvornu notu jer će sav prihod od prodanih majica ići za borbu protiv požara u Australiji te za zaštitu ugroženih životinja.

Kolekcija je došla nakon što je grupacija Kering (Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen, Bottega Veneta dio su grupacije) donirala milijun australskih dolara za katastrofom pogođena mjesta te su najavili nove humanitarne akcije kojima žele pomoći.

S obzirom na to da je čak 30 posto populacije koala nestalo nakon ekološke katastrofe, Balenciaga je mini kolekciju posvetila baš ovim životinjama, no u požarima su nastradale brojne životinjske vrste.

Unisex majice iz mini kolekcije već su u prodaji na službenoj stranici francuske kuće - dostupna je bijela majica kratkih rukava, čija cijena iznosi oko 2600 kuna, te hoodica za koju je potrebno izdvojiti oko 4400 kuna.

Balenciaga
Balenciaga T-shirt, 350 eura

Balenciaga
Balenciaga hoodica, 595 eura

Osim Keringa, i ostale modne tvrtke poput grupacije PVH (Calvin Klein, Tommy Hilfiger) donirale su za pomoć Australiji, a brojni brendovi (With Jéan, Faithfull the Brand) sve svoje prihode proslijeđuju za pomoć ugroženim područjima.

Linker
18. travanj 2024 16:22