Getty Images
OUTFITI KOJI SE PAMTE

Meghan nije štedjela: Na svoje trudničke haljine potrošila je pet puta više od Kate

Modni utjecaj vojvotkinje Meghan Markle je neosporan - brojni brendovi procvjetali su nakon što ih je Meghan nosila, a haljine, torbice i cipele nerijetko nestanu u najkraćem roku s polica nakon što su viđeni na njoj.

Svaki njezin korak se pomno prati, a outfiti se detaljno analiziraju. Za vrijeme trudnoće Meghan je ostala vjerna svom prepoznatljivom stilu s kojim se ne libi ponekad i prekršiti stroge kraljevske norme. Njezin trudnički stil ostao je jednako zanimljiv i još je više privlačio pažnju javnosti, no dolazi i s visokom cijenom.

Vojvotkinja od Sussexa na trudničku garderobu potrošila je čak sedam puta više od svoje šogorice Kate Middleton. Modne kombinacije koje je nosila otkako je objavljena njezina prva trudnoća procijenjene su na vrtoglavih - pola milijuna dolara. Navodi se kako je Kate na svoju trudničku garderobu potrošila 'tek' oko 85 tisuća dolara.

Meghan smo tako imali prilike vidjeti u nekim povoljnim komadima iz high street dućana poput H&M-a, no ipak je češće birala dizajnere poput Oscara de la Rente, Givenchyja, Stelle McCartney, a visoke pete koje najčešće potpisuje Aquazzura nosila je gotovo tijekom cijele trudnoće.

Meghan Duchess of Sussex and Prince Harry at the Australian Geographic Society Gala Awards in Sydney
Prince Harry and Meghan Duchess of Sussex tour of Australia - 26 Oct 2018, Image: 392747426, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Bajkovita haljina jedan je od najskupljih koje je Meghan nosila

Najskuplja haljina u kojoj je Meghan zasjala bila je kreacija Oscara de la Rente vrijedna gotovo 13 tisuća funti, što iznosi više od 110 tisuća kuna. Haljinu u stilu princeze nosila je uz crne Aquazzura štikle koje dolaze s cijenom od 750 dolara.

S druge strane, najpovoljniji look za vrijeme trudnoće bila je udobna bež haljina s potpisom H&M-a koja je koštala 217 kuna i očekivano je nestala s polica za 24 sata. Potraga na stranici za pojmom 'H&M maternity' porasla je za 179 posto preko noći.

The Duchess of Sussex visits Mayhew to meet staff and volunteers, and hear more about the animal welfare charity's various initiatives in Kensal Green, London, UK, on the 16th January 2019.
16 Jan 2019, Image: 407853905, License: Rights-managed, Restrictions: NO United Kingdom, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Povoljna H&M haljina nestala je s polica dućana preko noći

Neke komade je reciklirala pa je tamnoplavu haljinu koju potpisuje Antonio Berardi vojvotkinja je nosila 2017. godine i ponovno na početku svoje trudnoće. Aquazzura štikle s mašnom na peti Meghan ima u nekoliko boja, a cijena im se kreće od oko 750 dolara.

Profimedia
Aquazzura štikle vrijedne su gotovo 5 tisuća kuna

Samo outfiti koje je Meghan nosila na trodnevnom putovanju u Maroko u veljači ove godine procijenjeni su na oko 150 tisuća dolara. Neki od najskupljih komada su duga plava haljina dizajnerice Caroline Herrere koja vrijedi 4 tisuće dolara, a nosila ju je za susret s marokanskim kraljem.

Prince Harry, Duke of Sussex, and Meghan Markle, Duchess of Sussex are received by HM The King of Morocco in an audience at the Royal Palace, Rabat, Morocco, on the 25th February 2019.
25 Feb 2019, Image: 415984179, License: Rights-managed, Restrictions: NO United Kingdom, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Maksi haljina Caroline Herrere vrijedi oko 26 tisuća kuna

Isti dan nosila je i cjenovno povoljniji outfit - crnu plisiranu haljinu i bijeli blejzer za što je izdvojila oko 770 dolara.

Prince Harry, Duke of Sussex, and Meghan Markle, Duchess of Sussex visit a market at the Adalusian Gardens in Rabat, Morocco, on the 25th February 2019.
25 Feb 2019, Image: 415869146, License: Rights-managed, Restrictions: NO United Kingdom, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Jedan od povoljnijih outfita tijekom putovanja u Maroko

Ipak, najviše pažnje ukrala je svečana haljina rađena po mjeri koju potpisuje Dior, a nagađa se da vrijedi oko nevjerojatnih 90 tisuća funti. Torbica od 1389 funti i zlatne cipele od 570 funti dodale su na vrijednosti ovog outfita dostojnog crvenog tepiha.

Prince Harry, Duke of Sussex, and Meghan Markle, Duchess of Sussex, attend a reception hosted by the British Ambassador to Morocco at the British Residence, Morocco, on the 24th February 2019.
24 Feb 2019, Image: 416076629, License: Rights-managed, Restrictions: NO United Kingdom, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
U Diorovoj haljini od gotovo 800 tisuća kuna Meghan je mamila poglede

U visokom stupnju trudnoće Meghan je samouvjereno koračala u visokim petama i ponosno je isticala svoj trbuh u uskim kreacijama. Haljine koje sežu ispod koljena najčešći su joj odabir, kao i nijanse poput neutralnih bež, tamnoplavih i crnih.

Za posjeta Nacionalnom muzeju u Londonu odjenula se od glave do pete u nude boju. Jednostavna haljina Brandona Maxwella vrijedna je oko 2760 dolara, a sako oko 2260 dolara.

Meghan Markle visits The National Theatre in London, UK, on the 30th January 2019.
30 Jan 2019, Image: 411227232, License: Rights-managed, Restrictions: NO United Kingdom, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Meghan Markle krajem siječnja u Londonu

Često je birala kombinacije bež i crnih tonova, a jednu takvu kombinaciju začinila je cipelama s trendi kravljim uzorkom. Klasični kaput Oscara de la Rente vrijedan je 2290 dolara, a haljina Hatcha 'povoljnih' 218 dolara.

Na dobrom kaputu se ne štedi, pa je još jedan u njezinoj kolekciji vrijedan 1395 dolara, a crveni model nosila je uz ljubičastu haljinu od 138 dolara i cipele Stuarta Weitzmana vrijedne 409 dolara, što je ujedno i jedan od njezinih najšarenijih stajlinga. Sve je začinila zanimljiva torbica Gabriele Hearst, koju je Meghan i popularizirala, a cijena joj se kreće od oko 12 tisuća kuna.

Profimedia
Kaput kao osnova svake garderobe je komad na kojem vojvotkinja ne štedi

U listopadu prošle godine trbuščić se tek počeo nadzirati. Plava svečana haljina s potpisom brenda Safiyaa bila je jedna od prvih u kojoj je Meghan naglasila svoju trudnoću, a cijena joj iznosi 1431 dolara.

23 October 2018.

Meghan, Duchess of Sussex attends the State dinner on October 23, 2018 in Suva, Fiji. The Duke and Duchess of Sussex are on their official 16-day Autumn tour visiting cities in Australia, Fiji, Tonga and New Zealand., Image: 392344522, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Goff Photos
Profimedia, Goff Photos
Plava haljina s plaštom jedna je od najzapamćenijih koju je noisla za vrijeme trudnoće

Red glamuroznih i svečanih haljina, pa red ležernijih, no i dalje profinjenih kombinacija čine većinu Meghaninog trudničkog stila kojim je privlačila pažnju posljednjih mjeseci. Iako je postala članicom kraljevske obitelji, Meghan u sebi i dalje oni onaj 'holivudski faktor' koji se očituje i na njezinom modnom izričaju te je postala modna ikona koja ponekad voli prekršiti kraljevska pravila i ukrasti svu pažnju javnosti.

Linker
25. travanj 2024 13:19