Ivana Crvlje
 Goran Perešin
Bezvremenska ljepota umjetnosti

Maštovite kreacije na prvoj večeri Zagreb Fashion Destinationa nikoga nisu ostavile ravnodušnim

U Meštrovićevom paviljonu jučer je održana prva večer prave modne poslastice na kojoj je osam perspektivnih dizajnera izložilo svoje nove kolekcije.

Iz sezone u sezonu, Zagreb Fashion Destination pomiče granice i iznova oduševljava. Ideja povezivanja mode s ostalim granama umjetnosti, ono je što se uvijek može iščitati između redaka kada krene revija na ovoj manifestaciji. Bezvremenska ljepota umjetnosti bila je inspiracija za ovogodišnji Zagreb Fashion Destination, koji je prve večeri u Meštrovićevom paviljonu, okupio brojne zaljubljenike u modu. ZFD svakako postaje sinonim za umjetnički izričaj koji ne poznaje granice, a na hrvatsku modnu scenu, odašilje iznimnu kreativnost i bezgraničnu maštu, što je prva večer uz osam dizajnera, savršeno prikazala.

Manifestaciju je prvi otvorio Delight by Ivan Friščić koji je i ovoga puta prikazao svu raskoš svoje nove kolekcije. U sklopu DeLight kolekcije za nadolazeće proljeće/ljeto, prikazan je i zaseban dio kolekcije s mornarskim printom, odnosno prugicama pod nazivom „Eva“ jer je inspirirana tradicionalnim životom uz more, a sve pod pokroviteljstvom Podravke.

Goran Perešin
Delight by Ivan Friščić

Goran Perešin
Callegari

Callegari - talijanska škola mode i dizajna, u Meštrovićev je paviljon donijela uvijek inspirativnu kreativnost, dok je Anima M by Mirna Posavčević oduševila svojom debitantskom kolekcijom na ovogodišnjem ZFD-u. Uvijek ženstvena Anovi by Ivona Glavaš prikazala je svoju viziju romantične žene, dok je Ivana Cvrlje svojim hrabrim modelima prikazala prekrasne haljine vrijedne pažnje.

Goran Perešin
Anima M by Mirna Posavčević

Goran Perešin
Anovi by Ivona Glavaš

Kako se poigrati uzorcima, svakako je dokazala Dora i svojom vizijom oduševila prisutne, a Design by Izabela Kečan zaslužna je što se na ovogodišnjem ZFD-u prikazala snažna i sofisticirana žena. Uvijek genijalne Mateyaneira ni ove sezone nikoga nisu ostavile ravnodušnim te su svojom maštovitom kolekcijom zatvorile prvu večer Zagreb Fashion Destinationa.

Goran Perešin
Dora

Goran Perešin
Ivana Crvlje

"Uspjeli smo dokazati da hrvatski modni projekti mogu izgledati poput najboljih svjetskih produkcija, a Zagreb je sinoć bio prava europska modna destinacija na kojoj su se predstavile izvrsne kolekcije etabliranih i mladih dizajnera u epicentru hrvatske umjetnosti - Meštrovićevom paviljonu. A bila je to tek prva večer ZFD-a" - dodaje Tonči Šundov, organizator ZFD-a.

Goran Perešin
Design by Izabela Kečan

Goran Perešin
Mateyaneira

Ono što je osim sjajnih dizajnera izgledalo sasvim svjetski jest produkcija same manifestacije za koju su pristizale same pohvale. Video zidovi na kojima su se mijenjale pozadine, pratile su svaku od revija te samim time u potpunosti zaokružile priču o spajanju umjetnosti i mode.

Za prekrasne frizure pobrinuo se tim stručnjaka iz L'Oreal hair servicea, a za besprijekoran make up talentirana Callegari ekipa. Brojni poznati poput Jelene Lešić, Lane Puljić, Gine Victorie Damjanović, Tare Rosandić, Ive Mihalić, Lane Gojak, Nike Turković, Minee, Tihane Harapin Zalepugin, Olge Pakalović nisu propustili ovu večer prepunu divnih kreacija i uživanje u revijama i potpuno novom i svježem doživljaju mode.

Linker
22. studeni 2022 02:02