modna inspiracija

Ma kakva Kate, kakva Meghan! Beatrice Borromeo nova je najbolje odjevena kraljevska dama u Europi

O stilskom izričaju talijanske novinarke, manekenke i supruge unuka Grace Kelly premalo se piše, a ona stvarno ima što za pokazati. Prestižni britanski časopis Tatler proglasio ju je najbolje odjevenom kraljevnom u Europi i to s pravom. Svojom elegancijom i zanimljivim odabirima komada može stati uz bok britanskim kraljevskim damama, ali i holivudskim ljepoticama.

Kada je riječ o najbolje odjevenim kraljevskim damama, tu nepisanu titulu u većini slučajeva nosi vojvotkinja Catherine, odnosno Kate Middleton. Neko vrijeme imala ju je i Meghan Markle, dok je živjela u Velikoj Britaniji, a ne smijemo zaboraviti ni španjolsku kraljicu Letiziju koja redovito osvaja odličnim modnim izborima.

image
Beatrice Borromeo na premijeri filma 'Babel' 2006.
CAMILLA MORANDI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No, sada je u fokus došla još jedna 'kraljevna', a to je Beatrice Borromeo, 36-godišnja talijanska novinarka i manekenka rođena u talijanskoj aristokratskoj obitelji. Britanski časopis Tatler, usmjeren prema britanskoj višoj i srednjoj klasi, proglasio je Beatrice najbolje odjevenom kraljevskom damom u Europi.

Beatrice je 2015. udajom za Pierrea Casiraghija, sina princeze Caroline od Monaka i unuka Grace Kelly, utvrdila svoj kraljevski status, a to je pokazala i odabirom vjenčanica.

Čitajte i: Modni dvoboj sestara Middleton na Wimbledonu: Obje obožavaju dizajnerske krpice, no koja ih bolje nosi?

image
Beatrice Borromeo i Pierre Casiraghi
ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Da, nije nosila samo jednu haljinu, već čak četiri - dvije s potpisom modne kuće Valentino za civilno vjenčanje u Monaku, a druge dvije Armani Privé vjenčanice za crkvenu ceremoniju na jezeru Maggiore.

Kći don Carla Ferdinanda iz talijanske aristokratske kuće Borromeo vrlo je poznata u svojoj rodnoj zemlji i ima status celebrityja te redovito osvaja modnim kombinacijama od kojih su sve najčešće s potpisom luksuznih modnih kuća. Bilo da se radi o pojavljivanju na crvenom tepihu, službenoj kraljevskoj dužnosti ili uživanju na plovidbi jahtom, Beatrice se uvijek trudi izgledati najbolje što može.

image
Béatrice Borromeo sa suprugom na 62. Balu Ruža u Monaku 2016.
Palais princier/Pierre Villard/Monte Carlo Societe des Bains/Bestimage/Profimedia

Jedan od najvažnijih događaja u Monaku je Bal ruža (Rose Ball), čiju je tradiciju započela 1954. princeza Grace Kelly, a redovito mu prisustvuje i Beatrice. Svake godine ponovno oduševi izborom haljine, a 2015. je sve ostavila bez daha u sjajnoj zlatnoj haljini dostojnoj i Hollywooda.

image
Beatrice Borromeo zasjala je 2015. na Balu ruža u čast Grace Kelly.
FOTOGRAFIJE: CRYS SBM/025369/THE PHOTO ONE/PROFIMEDIA CRYS SBM/025369/THE PHOTO ONE/PROFIMEDIA

Čak je i godinu kasnije na istom eventu ponovno pomela svu konkurenciju na crvenom tepihu, pojavivši se u raskošnoj crvenoj haljini od tila.

image
Pierre Casiraghi i Beatrice Borromeo 2019. na reviji Alberte Ferretti u Monaco Yacht Clubu.
ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Ova majka dvoje djece, sinova Francesca i Stefana, često posjećuje i evente u Monaco Yacht Clubu, a za reviju Alberte Ferretti, Beatrice je odjenula elegantnu svjetlozelenu haljinu s prozirnim rukavima.

image
Pierre Casiraghi i Beatrice Borromeo na Filmskom festivalu u Veneciji 2017.
TERENGHI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na filmskom festivalu u Veneciji 2017. godine dokazala je da ne bježi od odvažnih uzoraka i jarkih boja, odabravši haljinu dugih rukava s ružičastim i crnim prugama.

Čitajte i: Kraljica Letizia modno je nepogrešiva: Njezine ljetne haljine pršte elegancijom, a najviše ih voli nositi na dva modela cipela

image
Pierre Casiraghi i Beatrice Borromeo na vjenčanju princa Felixa od Luksemburga i Claire Lademacher 2013.
DOMINIQUE JACOVIDES/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Za kraljevsko vjenčanje princa Felixa od Luksemburga i Claire Lademacher 2013. usudila se ono što bi malo koja dama 'plave krvi' - odjenula je odijelo umjesto haljine te ga začinila neobičnim fascinatorom (pokrivalo slično šeširu).

image
Beatrice Borromeo obožava i vichy uzorak koji je nosila 2015. na još jednom Grand Prixu u Monaku.
ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Beatrice obožava i vichy uzorak, a u nešto opuštenijem izdanju, simpatičnom kombinezonu, došla je 2015. na Grand Prix u Monaku, dok je za misu u Monaku 2019. odabrala fantastičan zeleni kaput s nešto većim kockama i pripadajuću suknju. Bez greške!

image
Pierre Casiraghi i supruga Beatrice Borromeo na putu prema katedrali u Monaku.
VALERY HACHE/AFP/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 04:14