Getty Images
HAUTE COUTURE

Knjiški šik: Chanel najavio - štreberice su in!

Prva couture kolekcija francuske kuće nakon odlaska legendarnog dizajnera Karla Lagerfelda pokazala je kako njegova nasljednica dobro zna što radi, a uspjela je u Parizu odati počast i osnivačici brenda Coco Chanel, ali i njemačkoj dizajnerskoj legendi.

Prva haute couture kolekcija kuće Chanel prava je posveta Coco Chanel i Karlu Lagerfeldu jer je bila smještena u okruženje knjižnice, a osnivačica modne kuće i preminuli njemački dizajner su oboje bili veliki obožavatelji čitanja i knjiga. Osim scenografije, pravi omaž bila je i kolekcija ispunjena elegantnim komadima s prepoznatljivim Chanelovim tvidom, edvardijanskom siluetom i mnogo "knjiškog" šarma.

Iako se radilo o couture reviji, mnogi komadi izgledaju idealno za svaki dan, osobito kaputi od tvida, plisirane hlače, ali i cipele na kojima se većinom nalazi hit detalj - mašna. Elemenata poput visokih ovratnika, puff rukava, mašni i voluminoznih suknji nije nedostajalo, ali nisu prenametljivi i ne vode glavnu riječ u kolekciji.

Uz vez i perje, kao detalje na nekoliko lookova, komadi su većinom bili minimalistički, većinom samo "utegnuti" remenom. Pogledajte Chanel haute couture reviju u galeriji!

Linker
25. travanj 2024 16:51