Foto: Ikea.com
NOVO DOBA

IKEA je redizajnirala svoju legendarnu plavu torbu

Vjerojatno najprepoznatljiviji proizvod švedske kuće IKEA je plava shopping torba. Velika, praktična i također poznata kao FRAKTA torba sada je redizajnirana i predstavlja se u sasvim novom svjetlu i potpuno drugačijim odabirom boja.

Debitirala je davne 1996., a do danas je ova žuto-plava torba prodana u milijunima primjeraka diljem svijeta. U Hrvatskoj ćete ju kupiti za svega 3, 90kn i naravno višestruko iskoristiti. IKEA je nedavno predstavila novo izdanje, a plavo-žute nijanse zamijenile su tamno zelena u kombinaciji s bijelom. Redizajn je rezultat suradnje s danskim dizajnerskim studijem Hay.

Prijašnji pokušaji redizajna torbe FRAKTA bili su uspješni, ali skuplji u proizvodnji i usmjereni više na one kojima je stalo do chic modnog detalja. IKEA se ovog puta vraća jeftinijoj i isplatljivijoj proizvodnji te je prije svega usmjerena na brending. Dizajneri danskog studija su odlučili izbjeći svaki vidljiv logo, a kako sami kažu: s obzirom da bi ova verzija trebala biti još dugotrajnija, ovako nikada neće izaći iz mode. Također, nestala je i polipropilenska plastika, a nova je torba napravljena od tanko tkanog materijala. Nove bi torbe trebale biti dostupne krajem godine, uz već postojeće žuto plave FRAKTA verzije.

Linker
14. travanj 2024 09:44