Modni dizajner Igor Dobranić
 Marijana Marinović
Domaća moda u Velikoj jabuci

Hrvatski dizajner Igor Dobranić izložio kolekciju na Sajmu mode u New Yorku

Karlovački kreator po šesti put je predstavio svoju kolekciju na njujorškom sajmu mode, a među njegovim klijenticama nalaze se i brojne poznate dame.

Malo tko iz Hrvatske se može pohvaliti da je upoznao modnu ikonu i dizajnericu interijera Iris Apfel (96), a modnog dizajnera Igora Dobranića, vlasnika brenda Igor, Amerikanka nije samo pohvalila, nego je i kupila nekoliko njegovih komada nakita. Njihov susret odvio se u umjetničkoj galeriji "Richard Miller" u prestižnoj njujorškoj četvrti Chelsea, u kojoj je kreator modele za predstojeću sezonu izložio s dvadesetak drugih dizajnera s raznih strana svijeta.

Marijana Marinović
Igor Dobranić s klijenticama u showroomu

Marijana Marinović

Naime, 45-godišnjem dizajneru podrijetlom iz Karlovca, ovo je šesta sezona da predstavlja svoj brend na Sajmu mode u New Yorku, a američko tržište jako dobro je prihvatilo njegove modele: uz nekoliko konceptualnih butika u New Yorku, među kojima je i jedan na prestižnoj aveniji Madison, Dobranićeve kreacije tražene su i u Los Angelesu, San Franciscu te Memphisu - nosi ih čak i bivša supruga kraja rocka Elvisa Presleyja, 72-godišnja Priscilla Presley.

Marijana Marinović
Kreacija-skulptura kao ukras u showroomu

"Sjedinjene Američke Države su veliko tržište i sretan sam što je i veliki interes za moju kolekciju, a osim New Yorka, čekaju me još modni sajmovi u Los Angelesu i San Franciscu. Veseli me što ću se po prvi puta krajem rujna predstaviti u showroomu u Parizu, u sklopu Tjedna mode, a u pripremi je i web shop, na kojem ću prodavati potpuno novu konceptualnu kolekciju nakita i unikatne komade odjeće" otkrio je modni dizajner, koji je u Veliku jabuku doputovao s prijateljicom i kolegicom Ogi Antunac iz modnog dvojca Link, čiji su modeli također predstavljeni u sklopu modnog sajma.

Marijana Marinović
Njujorški showroom

Marijana Marinović
Modni dizajner Igor Dobranić

Linker
13. ožujak 2024 23:02