Johanna Ortiz
Uskoro stiže

H&M priprema još jednu dizajnersku suradnju koja će vas oduševiti

Poznati švedski brend nastavlja sa suradnjama s poznatim dizajnerima, a prvi put do sada kreirao je kolekciju s kolumbijskom dizajnericom Johannom Ortiz, poznatoj po bogatom cvjetnom uzorku i romantičnim volanima.

Čini se da svaka suradnja koju H&M sklopi s nekim dizajnerskim imenom poluči neviđen uspjeh, barem sudeći prema količini fashionistica koje pohrle u svoju omiljenu high street trgovinu čim kolekcija dođe na police. Od one s potpisom Karla Lagerfelda do nedavno kreirane u suradnji s raskošnim Giambattistom Vallijem, H&M ovim potezima ostaje pri vrhu ulične mode koja svako malo svojim obožavateljima ponudi nešto ekstravagantno i luksuzno po nižoj cijeni.

No, švedski modni gigant nikada nije surađivao s dizajnerima latinsko-američkog podrijetla što će se uskoro promijeniti. Poznata kolumbijska dizajnerica Johanna Ortiz, piše Vogue, za H&M je kreirala capsule kolekciju koja uključuje četiri haljine s njezinim poznatim cvjetnim potpisom, a u H&M trgovine stići će 3. prosinca.

Inače, ovo je tek dio kolekcije koja će se u punom sastavu naći na policama H&M-a tek u ožujku 2020. godine. "Super je stvar kada možete dotaknuti svijet, istaknuti se globalno sjedeći u svom rodnom gradu. Nikada nisam dugo živjela u nekoj modnoj prijestolnici, ali sada je H&M došao kod mene kako bismo surađivali. To znači da ipak nešto radim dobro", rekla je skromno Ortiz.

Iako je njezin internacionalni profil star tek nekoliko godina, a njezin prvi globalni retailer bila je Moda Operandi, Ortiz naporno radi još od 2003. godine. Osim što neumorno dizajnira i kreira, Ortiz u svojoj tvornici nudi besplatne tečajeve šivanja i vezenja te potiče financijsku neovisnost među zaposlenicama. "Imamo mnogo talentiranih ruku koje nisu dobile adekvatno obrazovanje", rekla je Ortiz.

Kolekcija će uključivati četiri modela haljine - mini haljinu, haljinu na preklop, maksi haljinu i model nalik tunici, a sve će krasiti cvjetni uzorak iz bogate arhive dizajnerice. Osim haljina, kompletna kolekcija uključivat će kupaće kostime, bluze, suknje i hlače.

Linker
19. travanj 2024 16:18