H&M
RASISTIČKI VIZUAL

H&M na udaru kritika: The Weeknd odmah prekinuo suradnju s brendom

Na društvenim mrežama jučer su svi govorili o švedskom high street brendu, ali ovog puta nije se radilo o hit komadu ili novoj kolekciji.

Naime, brojni obožavatelji H&M-a primijetili su vizual na kojem Afroamerikanac nosi hoodie majicu s natpisom "najcool majmun u džungli" i odmah optužili poznati brend za rasizam. Vizual je objavljen na njihovim službenim stranicama u nedjelju u sklopu predstavljanja nove kolekcije za djecu, a iz H&M-a su već idućeg jutra uputili ispriku svima koje je fotografija uvrijedila te je maknuli sa stranica, a odlučili su da će povući i majicu iz prodaje.

Ipak, isprika nije bila dovoljna za njihovu zvijezdu i suradnika, glazbenika The Weeknda koji je na Twitteru objavio da više ne planira raditi sa švedskim modnim divom.

- Šokiran sam i neugodno mi je zbog ove fotografije. Duboko sam uvrijeđen i ne želim više surađivati s njima – napisao je uz spornu fotografiju.

Glazbenik je bio zvijezda njihove Spring Icons kampanje početkom prošle godine te je kreirao kolekciju osnovnih komada za jesen.

H&M

Linker
25. travanj 2024 10:48