za ugodan boravak u prirodi

Genijalna ideja domaće dizajnerice: Njezine nepropusne jakne za ljude i pse savršen su suputnik u svim avanturama

Jakne i parke dio su novog brenda dizajnerice Ane Marie Ricov, a izrađene su od recikliranih materijala. Osim toga, proizvode se u malim količinama i prema narudžbi kako se ne bi stvarao nepotreban višak.

Svojom prêt-à-porter linijom odjeće i modnih dodataka prepoznatljivog estetskog rukopisa, modna dizajnerica Ana Maria Ricov već četrnaest godina šarmira zaljubljenike u modu.

Iz sezone u sezonu, Ricov oduševljava svojim modnim pričama, no turbulentna 2020. navela ju je da proširi opseg svog modnog djelovanja. Te kaotične godine, kada se doimalo da je čitav svijet stisnuo pauzu, rodila se jedna posve nova ideja - ona o pokretanju novog brenda Shibesu, brenda koji slavi povratak prirodi i uživanje u svemu onome što nam pruža, u svakom slobodnom trenutku.

image
Shibesu - kolekcija za ljude i pse
DORIS FATUR

Čitajte i: Ida Prester zagrijala atmosferu na predstavljanju nove jesenske kolekcije modnog diva za ‘kraljice‘ nove generacije

"Kada je svijet stao, moj stil života se nije puno promijenio. Vrlo sam aktivan tip i svo slobodno vrijeme volim provoditi u prirodi sa svojom životnom suputnicom, irskom setericom Shibom. Šume, planine, obale rijeka i mora naša su najdraža mjesta za igru i sanjarenja. Nastojim maksimalno provoditi vrijeme u čovjekovom prirodnom habitatu – prirodi. U turbulentnoj godini koja je iza nas zaiskrila je ideja o pokretanju novog brenda Shibesu koji je apsolutno i usko usmjeren upravo na takav koncept života, na opušteno bivanje u prirodi sa svojim najdražima", objasnila je Ana Maria.

Brend Shibesu osmišljen je da bude savršen suputnik u svim avanturama i boravcima u prirodi, bez obzira na vremenske (ne)prilike koje nas ponekad ometu.

image
Shibesu - kolekcija za ljude i pse
DORIS FATUR

U želji da ponudi šarmantno i praktično rješenje i za ona nepredvidljiva lutanja prirodom kada nam se nad glavama komešaju oblaci, Ricov je kreirala vodonepropusne jakne i parke koje štite od kiše ili vjetra, ali i ruksake i kabanice za pse koji će ljubiteljima prirode omogućiti da u njoj uživaju sami, ili pak s partnerom, djecom ili sa svojim četveronožnim ljubimcem.

Reciklirani materijali

No, kao što je Shibesu namijenjen boravku u prirodi, tako je i u potpunosti osmišljen da prema njoj bude nježan i obazriv, te da štetni utjecaj proizvodnje svede na minimum. Pri izradi šarmantnih matching outfita, Ricov koristi tkanine od recikliranih materijala, a u tisku se koriste ekološki prihvatljive i biorazgradive boje na bazi vode.

image
Shibesu - kolekcija za ljude i pse
DORIS FATUR

Dizajnerica njeguje uvjerenje da samo svjesnim odabirom i kontroliranom proizvodnjom dugoročno radimo dobro ionako izmučenom planetu, pa se Shibesu kolekcije proizvode u malim količinama i prema narudžbi kako se ne bi stvarao nepotreban višak.

Čitajte i: ELFS predstavlja novo ruho školskog programa: Povratak u klupe lakši je uz neodoljive ruksake i pernice!

Osim dizajnom, te kvalitetom izrade i materijala, Shibesu doprinosi boljitku planete i ne slijedeći trendove već kreirajući bezvremenske i trajne odjevne predmete čiji unikatni i neobični uzorci podižu raspoloženje i unose vedrinu u svakodnevicu, a svojom jednostavnom siluetom i univerzalnim krojem čine unisex modele koji se lako uklapaju u različite stilske izričaje.

image
Shibesu - kolekcija za ljude i pse
DORIS FATUR

Kroz svaki djelić svog koncepta, Shibesu podržava ono što ljubitelji prirode vole i cijene - brigu za planet i mogućnost da u miru koji nam priroda daje uživamo čim duže.

Svi modeli dostupni su na webshopu www.shibesu.com te u Shibesu showroomu na lokaciji Vodnikova 8, Zagreb.

Linker
17. kolovoz 2022 15:48