Izložba u Galeriji Kranjčar

Drugačiji pogled na modu fotografsko-stilističkog dua Pavliš+Pavić

Fotograf Ivan Pavliš i modna stilistica Ivana Pavić zajedničkim projektom "Experimental View" predstavit će sasvim drugačiju viziju modne fotografije. Izložba se otvara u ponedjeljak 27. veljače, u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar i svi ste dobrodošli upoznati rad ovih mladih talentiranih autora.

Iza njih su brojne suradnje na različitim modnim snimanjima, a ovog su puta odlučili drugačije pristupiti onome što rade. Ovim projektom, dugogodišnji prijatelji i suradnici Ivan Pavliš i Ivana Pavić, pokušali su 'pomaknuti' komercijalan pristup modi, s kojom se svakodnevno susreću, i riskirati drugačijim pristupom unutar modne fotografije. Na pitanje kako su se uopće upoznali Ivana nam je odgovorila: "Pavliš i ja smo se upoznali za vrijeme studija, dugo se nismo uopće primjećivali, a onda smo postali nerazdvojni. Iskreno, Pavliš je taj koji je na mene prenio ljubav prema modnoj fotografiji i vizualnoj estetici općenito. Nakon što sam ga upoznala, probudila sam kreativnost i zaigranost koju sam negdje putem izgubila. Inspirirajući jedan drugoga zajedno smo učili i napredovali te počeli zajedno raditi iz hobija. Ja sam isprva bila i model i stilist, a kasnije je sve krenulo svojim tokom."

Ivan Pavliš i Ivana Pavić

Serijom crno-bijelih fotografija velikog formata njihov će projekt prikazati moćnu sinergiju fotografskih elemenata sa stilističkim formama tekstura i volumena. Korištenjem fotografije kao medija kojim će prezentirati svoje ideje, na promatrača se prenosi određena doza sirovosti te nepoznate i hladne eksperimentalnosti. Svaka fotografija nosi tenziju svjetla i tame te dinamike i statike, uz stalno prisutnu napetost između modela i fotografa, prenoseći je i na njezina promatrača.

O fotografijama koje su nastajale tijekom zadnjih godinu i pol dana stvaralaštva mladih autora, fotograf Ivan Pavliš nam je odgovorio: "Radove za izložbu stvarali smo postepeno. Nismo razmišljali o konceptu i načinu na koji ćemo ih prezentirati već kad smo u jednom trenutku imali kompletnu priču odlučili smo ju oformiti izložbom."

Linker
15. travanj 2024 17:36