Novi brendovi u ponudi

Dizajnerica Saša Maksimilijanović dovodi poznati grčki brend nakita u Zagreb

U Noći dizajna u concept storeu Hysteria ekskluzivno su predstavljeni prvi modeli nakita grčkih dizajnerica Theano Ravazoula-Potamianou i njenog brenda Aumorfia te Ioanna Liberta i njenog brenda Liberta.

Suradnja između ove dvije vrhunske dizajnerice nakita i Saše Maksimiljanović, vlasnice Hysterie i brenda Maks, započela je upoznavanjem Saše i Theano u Parizu na nedavno održanom CUBE showroomu. Posebno rađeni komadi nakita od srebra i kože oduševili su sve prisutne svojim dizajnom i posebnošću te se nametnuli kao najpoželjniji statement nakit ove sezone.

Brend Aumorfia dizajnerice Theano Ravazoula-Potamianou. Aumorfia nije stvarna riječ, to je pojam izmišljen da prenese razmak između grčkih riječi "ομορφιά" (ljepota) i "αμορφία" (bez oblika). Priložiti ljepotu objekta koji se, usprkos strogom geometrijskom karakteru, nastavlja transformirati, teče s tijelom i prihvaća niz oblika i oblika. Aumorfini komadi pokušavaju biti nešto više od modnog dodatka. Biti dio tijela, ljudskog pokreta, ekstenzija odjeće.

Dizajnerica Theano u Zagreb donosi tri različite Aumorfia kolekcije – A_series, Black Basics i LINEAR_A. Premium, made to order kolekcija A_series temelji se na načelima stroge geometrije identificiranim jasnim linijama i oblicima, jedinstvenim sintezama i mat površinama. Black Basics kolekcija kreirana je kako bi se utvrdila glavna načela i pravila Aumorfine teorije - koža, geometrija, detaljna izrada. LINEAR_A temelji se na karakterističnoj geometriji Aumorfia-e, stavljajući naglasak na strukturu i oblik.

Statement komade nakita iz svih Aumorfia kolekcija od ovoga tjedna možete ekskluzivno pronaći u concept storeu Hysteria u Teslinoj 9 te usput pogledati i najnoviju Maks kolekciju.

Petar Santini
Tjedan dizajna 2017.

Linker
22. travanj 2024 20:06