Cult Gaia
Retro estetika

Brend čije torbice obožavamo ima prvu kolekciju kupaćih kostima koja ni po čemu nije obična

Poznati američki brend koji se proslavio torbicom od bambusa u obliku arke donio je novitet koji smo svi silno iščekivali - kupaće kostime. Iako sada nismo u ljetnom razdoblju, ovi retro kostimi dobro će vam doći ako planirate pobjeći u neke toplije krajeve.

S ponovnim dolaskom retro trendova počeli smo nositi neke zaboravljene modne komade i detalje koji su bili neizostavni dio svakog outfita u prošlim desetljećima. Jedan od njih su i pletene torbice nalik cekerima, a najpoznatija među njima definitivno je Ark torbica brenda Cult Gaia. Ovaj američki brend osnovan 2012. godine proslavio se upravo kolekcijom torbica pa se nakon njih okušao i u dizajnu cipela i nakita u istom cool retro stilu.

Cult Gaia

Kako svakom brendu tu i tamo treba osvježenje, Cult Gaia po prvi put predstavio je kolekciju kupaćih kostima. I ne, nije riječ o običnim, minimalističkim bikinijima, već o zanimljivim komadima koje prati ista retro estetika brenda. Na pitanje zašto je baš sada odlučila izbaciti kolekciju kupaćih kostima, dizajnerica Jasmine Larian rekla je kako za to nije imala poseban razlog, već je sve radila po osjećaju. "Sve što sam napravila za ovaj brend radila sam jer sam to osjećala, nikada se nisam vodila ikakvim ritmom ili razlogom", napominje dizajnerica.

Cult Gaia

Kolekciju tako čine jednodijelni i dvodijelni kostimi pretežito pastelnih nijansi, obogaćeni detaljima poput kolutova (koji su karakteristični za kostime u 60-ima), plastičnih trakica i veselih uzoraka. Inspiraciju je Larian našla u ženi božici koja se vraća na zabave u 60-te godine i željela je da kupaći kostimi izgledaju doista posebno pod suncem, da su nosivi i dostupni svima.

Što se tiče cijena, one variraju od 1900 do 3000 kuna, a možete ih nabaviti na Cult Gaia službenom webshopu.

Cult Gaia

Linker
19. travanj 2024 02:02