Profimedia, Abaca
Ženstvene, ali nikako dosadne

Zaboravite sve što smo do sada nosile, ovi modeli cipela zavladat će već s proljećem

Žene koje su proteklih nekoliko sezona bile na mukama pri izboru obuće jer su u modi bili "namjerno ružni" modeli, napokon mogu odahnuti.

S proljećem 2018. vraćaju se elegantne cipele u kojima noga izgleda privlačno i moćno! Zaboravite na robusnu obuću - vaša će stopala na proljeće blistati u damskim cipelama.

U online dućane s dizajnerskom i high street obućom počeli su stizati proljetni modeli koji najavljuju damsku sezonu koja će se pozivati na klasike, no neće biti dosadna.

U trendu će biti cipele pastelnih i živih boja, kao i one ukrašene detaljima poput kristala, perlica i raznobojnih remenčića. Uz klasične salonke, na snazi će biti takozvana 'kitten' peta, koja se nosi već neko vrijeme, a ako ne znate što odabrati, zapamtite - s elegantnim špic cipelama nećete pogriješiti.

Vratit će se i cipele sa zatvorenim prstima i remenom na peti, kakve su se nosile osamdesetih godina, a popularnost neće izgubiti natikače 'pool slides', koje ćemo viđati u sve glamuroznijim izdanjima.

Zahvaljujući kući Gucci, brojni high street brendovi ponudit će mokasine, dok će Reebokov niski model tenisica Basket Heart s velikom mašnom zamijeniti visoke Freestyle HI tenisice, također ukrašene bogatom satenskom vrpcom. Popularnu mašnicu 'posudili' su još neki brendovi pa ćemo je još češće viđati na tenisicama.

Kad sunce zagrije, za jurnjavu gradom birat ćemo natikače s niskom petom, a u raznim izvedbama vidjet ćemo i omiljenu obuću legendarne Audrey Hepburn, udobne balerinke.

Ženstveno proljeće čeka nas iza ugla!

Cipele s malom peticom (kitten heel)

Prada / Prada

Cipele u špic

Miss KG, ASOS

Mokasine

ASOS / ASOS

Natikače

ASOS / ASOS

Tenisice s mašnom

Reebok, ASOS / Reebok, ASOS

Poluzatvorene cipele (slingback)

Saint Laurent / Saint Laurent

Otvorene natikače

Miu Miu / Miu Miu

Klasične salonke

Lipsy / Lipsy

Balerinke

Miu Miu / Miu Miu

Linker
14. travanj 2024 13:43