ANDREW MORALES/WWD / Shutterstock Editorial / Profimedia
Samo za odvažne!

Ulice New Yorka preplavili su genijalni trendovi: Od jednog ne možemo ni ne želimo pobjeći

Prošle su godine na modnom vrhu bila pastelna odijela, a ove će se godine nositi modeli u nešto odvažnijim bojama.

Ovaj dio godine rezerviran je Tjedne mode koji se održavaju u najvećim metropolama svijeta poput New Yorka, Pariza, Milana... Na svakom od ovih velikih modnih događanja mogu se vidjeti odlične kreacije dizajnera, kao i genijalni street style outfiti.

New York, multikuturalni grad, u kojem se na svakom uglu nešto događa, nosi posebnu vibru, a takvi su stajlinzi i Njujorčanki koje se ne boje niti žarkih boja, niti spajanja raznih uzoraka na "pomaknut" način, a ni furanja nečeg potpuno drukčijeg.

Njujorčanke su hrabre u svom modnom izričaju i na njima se vidi kako se trude ostaviti "wow" dojam. Moramo priznati da im to itekako polazi za rukom pa u njihovim stajlinzima često pronalazimo dobru dozu inspiracije.

Na revije su mnoge od njih stigle u komadu koji se još prošle godine uvukao u naše ormare, a sudeći po tome što se iz njega ne skidaju, nosit će se i cijele ove godine. Riječ je o odijelu, bezvremenskom klasiku koji je zaista stvoren za ama baš sve moguće prilike - od poslovnog sastanka do, kako ste se mogli uvjeriti, odlaska na glamuroznu revije.

Street Style
Street Style, Fall Winter 2020, New York Fashion Week, USA - 10 Feb 2020, Image: 497760705, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ANDREW MORALES/WWD / Shutterstock Editorial / Profimedia
ANDREW MORALES/WWD / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prošle su godine bila popularna odijela u pastelnim bojama, no Njujorčanke su napravili mali zaokret i isfurale ih u odvažnim nijansama.

Divno narančasto odijelo neće proći nezamijećeno, još pogotovo ako hlače imaju neobičan dizajn kao na fotografiji. S ovom bojom neodoljivo se spaja kraljevski plava pa birajte torbicu upravo u toj nijansi. Nećete pogriješiti ni ako odaberete cipele u boji koja u spektru stoji blizu narančastoj, poput limun žute.

Street Style
Street Style, Fall Winter 2020, New York Fashion Week, USA - 10 Feb 2020, Image: 497760488, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ANDREW MORALES/WWD / Shutterstock Editorial / Profimedia
ANDREW MORALES/WWD / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fora trik koji smo primijetili kod mnogih Njujorčanki koje nose odijela jest što na njih obavezno prebace neki zanimljivi kaput. Plavo odijelo će uvijek privlačiti poglede, a dodatnu kul dimenziju mu je dao upravo kaput s detaljima od krzna koji oponašaju krošnje drveća. Ispod odijela ne treba vam ništa drugo osim obične bijele majice ili lagane bluze. Kombinacija za poželjeti!

Street Style
Street Style, Fall Winter 2020, New York Fashion Week, USA - 10 Feb 2020, Image: 497743392, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia
Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ako ste više za ružičaste nijanse, imamo i to. Bijela prozirna bluza na točkice i ružičasto "candy" odijelo savršen je outfit i za nešto toplije dane, a za zimu nosite kaput u istoj nijansi. Što se tiče modnih dodataka, uz ružičastu je uvijek zanimljivo vidjeti torbicu ili cipele u crvenoj boji. Bez obzira na to što su toliko slične, neodoljivo idu zajedno pa se nemojte ustručavati nositi ih.

Street Style
Street Style, Fall Winter 2020, New York Fashion Week, USA - 10 Feb 2020, Image: 497760710, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ANDREW MORALES/WWD / Shutterstock Editorial / Profimedia
ANDREW MORALES/WWD / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ne smijemo zaboraviti ni odijelo u žutoj boji kojeg ćete još više istaknuti ako ga kombinirate s crnim detaljima.

Čizme i torbica neka budu nešto klasičniji, dok "wow" efekt možete postići remenom neobičnog dizajna. Ako je pritom poveći, neka, tim bolje! Kao završni "touch", koji će unijeti još svježine u outfit, možete isfurati šiltericu. Iako se u teoriji možda ne uklapa u cijelu priču, u praksi izgleda fenomenalno.

NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 08: Leonie Hanne is seen wearing a Fendi bag, grey blazer and pink pants outside of the Ulla Johnson show on February 08, 2020 in New York City. (Photo by Donell Woodson/Getty Images)
Getty Images

Za one koji bježe od monokromatskog looka idealan je spoj elegantnih hlača u upečatljivoj ružičastoj i jednostavnog sivog sakoa. Ovakav sako nitko ne bi niti primijetio da ga ne ističu hlače i pastelna dolčevita, ali u ovoj kombinaciji dolazi do izražaja. Nešto nakita, fora natikače i torbica s uzorkom zaključuju ovaj vibrantni stajling.

Linker
18. travanj 2024 08:25