Getty Images
za plažu, ali i na posao

Tropi na asfaltu: Motivi flore i faune nose se u svim prilikama, imamo 19 super komada

Motivi flore i faune toplih krajeva svijeta ovog ljeta krase badiće, ali i poslovna odijela te svečane haljine.

Prošlo je više od dvjesto godina otkako je britanski moreplovac i istraživač James Cook “otkrio” Tahiti i Havaje, a ikonografija ovih tropskih otoka i dalje je jedan od ključnih elemenata popularne kulture. Tome su pridonijeli brojni filmovi i serije, kao što su “Modri Havaji” s Elvisom Presleyjem u glavnoj ulozi, “Plava laguna” s Brooke Shields i “Žal” s Leonardom DiCaprijem, no talijanska dizajnerica Francesca Ruffini ima drugačije tumačenje.

- U potrazi smo za izgubljenim rajem - smatra vlasnica marke For Restless Sleepers, koja je kreacije iz ljetne kolekcije, svilena odijela, haljine i ogrtače, ukrasila živopisnim ilustracijama tropske flore i faune, prizorima laguna s kristalno plavim morem i bijelim pijeskom, rajskih ptica i tropskog voća.

FOR RESTLESS SLEEPERS

Komadić raja prenijela je i u svoju vilu na talijanskom jezeru Como u kojoj živi sa suprugom Remom Ruffinijem, vlasnikom luksuzne modne marke Moncler: hodnik s pogledom na jezero ukrašen je drvoredom palmi čije se raskošno zelenilo “natječe” s litografijama i fotografijama egzotičnih predjela.

I njezina kolekcija potvrđuje da su se tropski uzorci - za razliku od prethodnih sezona kada su bili namijenjeni isključivo za kolekcije badića i odjeće za plažu - “preselili” na dnevnu i večernju odjeću.

Models backstage
Anna Sui show, Backstage, Spring Summer 2019, New York Fashion Week, USA - 10 Sep 2018, Image: 386178110, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial
Profimedia, TEMP Shutterstock Ed
Anna Sui

New York fashion show SS 19 Anna Sui

Pictured: New York fashion show SS 19 Anna Sui, Image: 406224858, License: Rights-managed, Restrictions: -HRV, -SRB, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Splash - aktivní
Profimedia, Splash - aktivní
Anna Sui

U havajskoj se košulji, odjevnom predmetu koji je osmišljen 20-ih godina prošlog stoljeća na Havajima pod utjecajem japanske kulture, može doći i na posao. Kombinacijom sa strogom suknjom i sakoom izbjeći će se suviše ležeran izgled koji bi mogao izazvati negativne komentare.

PARIS, FRANCE - FEBRUARY 27: A guest wears sunglasses, earrings, a Hawaiian shirt, a beige front-split skirt with eyelets, a green bag, white gladiator sandals,  outside Maison Margiela, during Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020, on February 27, 2019 in Paris, France. (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)
Getty Images
Šarena košulja može se nositi i u uredu, u kombinaciji s elegantnim detaljima

A model walks the runway at the Genny show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2019 on September 20, 2018 in Milan, Italy.
Getty Images
Genny

Poslovna je kombinacija i spoj šarene haljine i jednobojnog sakoa, poželjno u safari stilu, dok je u večernjim prilikama rezervirana haljina kaftan kroja, s predimenzioniranim uzorcima tropskog lišća i cvijeća kakve u svojoj kolekciji ima talijanska modna marka Genny.

Pripremio Oliver Jularić; Fotografije Vladimira Spindler

Linker
19. travanj 2024 15:16