Hit uzorak

Trend u cvatu: Cvijeće se nosi na apsolutno svemu, donosimo najbolje od haljina, suknji i modnih dodataka

S prvim proljetnim zrakama sunca ‘procvala‘ je i odjeća, a cvjetni motivi nose se od glave do pete i u svim prilikama.

Tko je pomislio da će proljetna sezona proći bez cvjetnih uzoraka, prevario se. Aktualne kolekcije pršte motivima raznog cvijeća, među kojima svaka žena može pronaći ono što joj se sviđa u skladu s osobnim stilom odijevanja.

Dok su, naime, u određenim povijesnim razdobljima u trendu bile pojedine vrste cvijeća - u staroj Grčkoj su prevladavali zumbul, timijan i ružmarin, u renesansi ljubičice, jaglaci i ljiljani, u baroku egzotično cvijeće, a u rokokou tulipani, karanfili i ruže - suvremene kolekcije obuhvaćaju sve te vrste, jer su se dizajneri u većoj mjeri nadahnuli određenim stilovima, a manje povijesnim epohama.

image
Kenzo proljeće/ljeto 2021.
JONAS GUSTAVSSON/DDP USA/PROFIMEDIA

Tako su za darkerice osmislili tamni uzorak - crvene i ljubičaste cvjetne glavice printane su na tkanine crne i tamnoplave boje. Ti se komadi upotpunjuju sa širokim remenjem i torbom od crne kože sa zakovicama te robusnim gležnjačama.

Potpuna suprotnost ovom mračnom romantizmu je pak ljubavni optimizam koji simboliziraju lepršave haljine svijetlih boja podloge i uzorka u kojima se može i stati pred oltar ili ispred matičara. Američke sestre dizajnerice Kate i Laura Mulleavy,osnivačice brenda Rodarte, u tome su najuspješnije: za modele iz njihovih kolekcija postoji lista čekanja, a nose ih i holivudske glumice Kirsten Dunst, Brie Larson i Nicole Kidman.

image
Valentino 2021.
FASHION PPS/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Kod nas im pariraju zagrebačke dizajnerice Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić, sestre vlasnice modne marke Boudoir, koje su u dvadeset godina karijere kreirale na stotine romantičnih cvjetnih haljina, što printanih, što vezenih i ukrašenih cvjetovima od tekstila. A žene ekstravagantnog odjevnog stila ostat će oduševljene odjevnim predmetima jarkih boja i predimenzioniranih cvjetnih motiva kakve kreira Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor kuće Valentino.

image
Valentino
REDVALENTINO VIA BESTIMAGE/BES/PROFIMEDIA

A žene ekstravagantnog odjevnog stila ostat će oduševljene odjevnim predmetima jarkih boja i predimenzioniranih cvjetnih motiva kakve kreira Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor kuće Valentino.

image
Blumarine proljeće/ljeto 2021.
JONAS GUSTAVSSON/DDP USA/PROFIMEDIA

Najbolji izbor komada sa cvjetnim motivima potražite u novom broju Glorije IN!

image
gloria produkcija
Linker
16. travanj 2024 05:41