Sa svjetskih pista

Tjedan mode u New Yorku prvi put ‘ispod radara‘: Dizajneri najavili trendove za nadolazeće ‘ledeno doba‘

Sudeći prema kreacijama s njujorškog tjedna mode za sezonu jesen/zima 22./23., svijet očekuje sibirska hladnoća - hit kolekcija je odjeća sašivena od materijala nalik na poplune te šubare.

Za razliku od pretpandemijskog doba, pa čak i za razliku od prve dvije godine pandemije, nedavno završeni Tjedan mode u New Yorku za sljedeću jesen i zimu prošao je potpuno “ispod radara”.

image

Pat Bo

JONAS GUSTAVSSON/DDP USA/PROFIMEDIA

Čini se da je covid-19 iscrpio dizajnere mentalno i financijski, jer su mnogi odustali od predstavljanja uživo, dok su oni najpoznatiji - među ostalima i sam predsjednik Američkog udruženja modnih dizajnera Tom Ford - odgodili prikazivanje kolekcija na neki neodređeni datum u proljeće.

image

Vraćaju se šubare! (Christian Cowan)

KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Dobar stil počiva na ulicama New Yorka: Za ok nam je zapelo 10 genijalnih stajlinga!

Priliku stoga nisu propustili mladi dizajneri, pa je ovaj Tjedan mode imao i najviše debitanata koji su kreacije predstavili u udarnom terminu. No, rijetki su to i opravdali, jer je većina kolekcija izgledala kao skup manje ili više uspješnih stajlinga umjesto prikaz originalnih i smjelih ideja kakve bi se očekivale od dizajnera s “friškom” diplomom i još neopterećenih komercijalnim uspjehom.

image

I haljine će biti od teških materijala (Brandon Maxwell).

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK E

Iz svega predstavljenog teško je izvući zajedničku nit, osim da svijetu slijedi “ruska” zima jer je hit materijal s punilom debljine popluna od kojeg su sašivene haljine, suknje i jakne, dok je od modnih dodataka fokus na voluminoznim kapama od umjetnog krzna.

Linker
18. travanj 2024 05:44