Instagram
vuče nas u djetinjstvo

Svježe lice cvjetnog uzorka: Ovog ljeta smo se zaljubili u romantični dezen

Cvjetni uzorak nije ništa novo niti revolucionarno, no ove nas je sezone pomalo iznenadio romantični i nenametljivi print koji se našavao na svim modnim predmetima: od haljina, suknji preko bluza, ali i modnih dodataka.

U ljetnim modnim kombinacijama cvjetni uzorak je nezaobilazan i dolazi u zaista raznim varijantama, od malenih do velikih cvjetova, šarenih ili onih monokromatskih, izvezenih i otisnutih...Vraćamo mu se svake sezone, a ovoga ljeta posebno nam je za oko zapeo decentni i romantični uzorak tratinčica koji dolazi s retro prizvukom.

Tratinčice tako imaju glavu ulogu na brojnim modnim komadima, osobito na ljetnim haljinama, slip suknjama i culotte modelima hlača. Osvježenje su i poželjna zamjena klasičnom cvjetnom uzorku i ubrzo se nametnuo kao jedan od onih za kojim će ove sezone trendseterice često posegnuti. Uz klasičnu crnu pozadinu na kojoj se bijele latice najviše ističu, tratinčice jako dobro izgledaju na pastelno plavoj pozadini te u decentnoj varijanti bijele pozadine s izvezenim uzorkom. Onaj starinski look koji dolazi s dezenom tratinčica posebno se ističe ako je kombiniran s uzorkom sitnih točkica.

Haljine ili suknje ovog uzorka odličan su dio ljetnog outfita sa slamnatim šeširom, udobnim ravnim sandalama i retro torbicom od pletenih materijala, no mogu funkcionirati i kao dio elegantnog stajlinga za ljetne svečanosti, ako je riječ o slip haljinama ili dugim kombinezonima u kombinaciji s elegantnim modnim dodacima poput clutch torbice i sandala na visoku petu, primjerice u metaliziranim nijansama.

Komade ukrašene ovim razigranim uzorkom smo pronašli u aktualnim ljetnim kolekcijama, evo što možete pronaći.

Linker
20. travanj 2024 06:03