Getty Images
Bez kompliciranja

Što želimo u ormaru ove jeseni? Ovih pet praktičnih i svestranih komada uz koje su dodaci suvišni

Novi trendovi su super, novi trendovi su cool, ali nekada smo ih jednostavno zasićeni. Ako i vama treba predah od kompliciranih modnih koncepata, okrenite se klasici i ultimativnim komadima koji ostavljaju moćan dojam uz vrlo malo truda.

Iako su temperature još uvijek ugodno visoke, jesen nam se približava htjeli mi to ili ne. Upravo je zato dobro biti pripremljena za hladnije, kišno razdoblje. Što to znači? Pa, zapravo je vrlo jednostavno.

Svake sezone bombardirani smo novim trendovima koji su zapravo miks novih i starih, uglavnom prava zbrka koja čovjeku nekada može ići na živce. Vrlo često se takvi komadi ne kombiniraju lako s bazičnima poput traperica, nisu toliko svestrani ili udobni.

Ako vam je dosta kompliciranja, u ormaru sigurno imate dovoljno jednostavnih, a efektnih komada koje može nositi iznova i iznova. Čak i ako to nije slučaj, ovojesenski trendovi naginju upravo takvoj odjeći koja ostavlja maksimalan dojam s minimalno truda. U nastavku donosimo pet prijedloga za ljubitelje nekompliciranih komada i, naravno, prijedloge za šoping.

Seksi koža

Kožne hlače, košulje, haljine, kombinezoni...na vama je na birate. Prava ili umjetna koža uvijek je ostavljala moćan efekt, a nevjerojatno lako se kombinira s drugim bazičnim komadima. Kožne hlače uparite s crop topom i sakoom ili pak kožnu košulju odjenite na bicke i robusne čizme.

Smeđa kožna košulja, Massimo Dutti, 2195 kuna

Haljina od umjetne kože, Zara, 229,90 kuna

Hlače od umjetne kože, Reserved, 199,90 kuna

Klasičan blejzer

Sako ili blejzer klasičnog, pomalo muškog kroja divan je dodatak košulji i širokim hlačama za odličan poslovni look bez puno truda. Super će izgledati i na traperice i tenisice, a možete ga i stegnuti u struku remenom.

Karirani sako, Bershka, 137,90 kuna

Sako s jednim gumbom, & Other Stories, 1117 kuna

Dugi sako, Orsay, 169,90 kuna

Predimenzionirana košulja

Nabacite 'preveliku' košulju na traperice ili klasične hlače i instantno ćete dobiti look za svaku prigodu, bilo poslovnu ili privatnu. Košulja vam može poslužiti umjesto jakne; u tom slučaju ispod nje odjenite majicu. Također, možete je nositi i kao haljinu uz elegantan remen i cipele s visokim potpeticama.

Izrazito duga košulja od popelina, Zara, 199,90 kuna

Predimenzionirana košulja, Reserved, 179,90 kuna

Predimenzionirana košulja s pojasom, Stradivarius, 199,90 kuna

Cool baloner

Ima li ultimativnijeg jesenjeg komada od balonera? Sumnjamo. Ispod njega možete isfurati bilo što (ili ništa ako želite iznenaditi dragog/dragu). Osim klasičnih koji uvijek pale, nabavite jedan s neobičnim detaljima poput pufastih rukava.

Baloner s pufastim rukavima, Asos, 574 kune

Baloner s dvostrukim kopčanjem, Mango Outlet, 359,90 kuna

Baloner s puf rukavima, H&M, 348 kuna

Pletena haljina

Trendi pletena haljina svestran je komad jer u kombinaciji s određenom vrstom obuće može poslužiti za razne prilike. U osnovi vam ne treba ništa drugo osim para sandala ili čizama za šik look u trenu.

Pletena haljina, H&M, 434,90 kuna

Pletena haljina na jedno rame, Nanushka, 2871 kuna

Pletena haljina, Noisy May (About You), 292 kune

Čitajte i:

Spoj vintage i modernog: H&M jesenska kolekcija idealna je za sve prilike, izabrali smo top komade

Crvena boja za moćne i odvažne jesenske lookove: Nosite je s pepita uzorkom ili ljubičastim detaljima

Modna matematika: 10 chic kombinacija s ulica Kopenhagena za bezbrižan vikend

Linker
19. travanj 2024 06:54