Profimedia, FirstView
NA TJEDNU MODE

Romantika u Parizu: Haljine koje će oduševiti ljubiteljice ženstvenih kreacija

Tjedan visoke mode u Parizu ovih je dana privukao sve najvažnije ljude iz modne industrije u francusku prijestolnicu, a revije na kojima se prikazuju isključivo ekslkuzivni komadi istaknutih dizajnera završile su u romantičnom tonu zahvaljujući kućama Elie Saab, Valentino i Fendi.

Elie Saab

Libanonski dizajner Elie Saab predstavio je haute couture kolekciju u kojoj ima dovoljno toaleta za cijelu sezonu gala večera, vjenčanja i drugih svečanih događanja. Inspiraciju je pronašao u srednjem vijeku, u imaginarnom svijetu posrnulih kraljeva koje su porazile neustrašive i herojske žene, odnosno pokazao je da je i on obožavatelj popularnog serijala "Igra prijestolja". Niti ovog puta nije razočarao raskošnim kreacijama na kakve su njegove obožavateljice navikle.

Valentino

Talijanska modna kuća Valentino s Pierpaolom Picciolijem na čelu predstavila je kolekciju inspiriranu crkvom. Iako je taj potez bio vrlo neočekivan, naišao je na pozitivnu reakciju publike: plaštevi s kapuljačama i siluete koje nalikuju haljama svećenika neupitno će naći svoje mjesto na crvenom tepihu, ali izgledaju kao komadi koje bismo rado nosili svaki dan. Predstavio je komade u cijelom rasponu boja, ali osobito su upečatljive bile kombinacije u zelenoj, plavoj i ružičastoj nijansi.

Fendi

I dok se u novoj haute couture kolekciji kuće Valentino nalaze većinom jednobojni komadi bez pretjeranih detalja, iz kuće Fendi stiže potpuna suprotnost koja će oduševiti sve romantičarke. Talijanski luksuzni brend u Pariz je donio cvijeće: haljine kao da su bile sastavljene od raznobojnih cvjetova, a taj upečatljiv dizajn nije zaobišao niti modne dodatke poput cipela i remena.

Linker
16. travanj 2024 12:41