Getty Images
flower power

Revolucija cvjetnog uzorka: Nikad odvažniji i raskošniji print nosi se ove sezone

Cvjetni motivi nisu nikakava novost u modnom svijetu, no ove jeseni nose se više no ikad, u hrabrijem, odvažnom i šarenijem izdanju no što smo navikli.

Inače karakteristično za proljeće i ljeto, floralni motivi ove se godine pojavljuju na listi jesenskim i zimskih trendova, kao romantično osvježenje kojeg se ne možemo zasititi. Iako se nosi već desetljećima, cvjetni uzorak nekako nas uvijek uspije iznenaditi u novim kolekcijama, baš kao i ove jeseni kada su nas s polica modnih kuća "bombardirali" cvjetni uzorci s haljina, bluza i suknji.

Što raskošnije to bolje, složili su se dizajneri i ponudili bogate i luksuzne motive. Ove sezone se kod cvjetnih motiva ne uzima u obzir minimalizam, sasvim suprotno - cijeni se maksimalizam, a ništa nije pretjerano. Pogled na jesenske i zimske kolekcije otkriva ženstvene siluete u obliku duge ili pak ultra kratke haljine, široke bluze od organze ili satenske suknje, sve upotpunjene sitnim i gusto printanim cvjetnim dezenima u različitim kombinacijama boja.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 16:  A model walks the runway during the Richard Quinn SS18 show at Liberty London on September 16, 2017 in London, England.  (Photo by Ian Gavan/Getty Images for Liberty London)
Richard Quinn modna revija

Upečatljivo i zanimljivo izgleda cvjetni motiv u ovom izdanju, kada cvijeće u potpunosti prekriva materijal, a ne radi se o velikim i glomaznim uzorcima već u nekim slučajevima tako sitnim dezenima da podsjećaju na točkice.

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 02: A model walks the runway at the Mrs Keepa show during the FFWD October Edition 2019 at the Dubai Design District on November 02, 2019 in Dubai, United Arab Emirates. (Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images for FFWD)
Getty Images for FFWD
Mrs Keepa modna revija

ROME, ITALY - OCTOBER 24: A model walks the runway during the Giambattista Valli Loves H&M show on October 24, 2019 in Rome, Italy. (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Getty Images
Giambattista Valli x H&M modna revija u Rimu

Cvijeće će nam tako obilježiti jesen i zimu i nosi se kroz cijelu godinu. To su nam potvrdile modne piste kojima su prošetali modeli u novim kolekcijama svjetski poznatih brendova, no i modne blogerice i Instagram cure koje budno prate trendove i inspiriraju nas svojim kombinacijama krojenima po posljednjoj modi. Suknje, bluze i haljine - odvažne komade u cvjetnom uzorku izdvojili smo u galeriji - odvažite se i kao odmor od točkica ili kariranog uzorka u hladnim danima nosite romantično cvijeće.

Linker
25. travanj 2024 19:20