Od Varteksa s ljubavlju - za nju i njega

Pozdravite zimu sa stilom: Šik kaputi koji će i u najhladnijim danima privlačiti komplimente

Ako ste ove sezone odlučili investirati u samo jedan komad, predlažemo da to bude kaput, jedan od najvažnijih odjevnih komada koji možete nositi godinama. Dobar kaput trebao bi ispunjavati više uvjeta - biti topao, lagan i ugodan, štititi od vjetra i hladnoće, pristajati uz veći dio naše zimske garderobe te nas u samo nekoliko sekundi, koliko je potrebno za njegovo odijevanje, pretvoriti u ženu s besprijekornim stilom.

Prije nego što smo se uspjeli okrenuti, blaga jesenska popodneva često okupana obiljem sunca zamijenili su tmurni, magloviti i hladni dani koji nagovješćuju zimu. I prije nego što su vremenske prognoze najavile temperaturne ništice, svojim smo laganim jaknama nevoljko naložili da čekaju prve proljetne dane i zamijenili ih debljim i toplijim inačicama. Htjeli si mi to priznati ili ne, zima je iza ugla, a u modnom smislu to znači samo jedno - stigla je sezona kaputa. Svi koji se smatraju modno osviještenima i brinu za svoj stilski dojam, itekako dobro znaju da kaput čini okosnicu svakog zimskog stajlinga, te ga stoga treba vrlo pažljivo birati.

Varteks se i ove godine pobrinuo da u svom asortimanu ponudi raznolike verzije svojih klasičnih, 'vječnih' kaputa. Bogata ponuda u savršenom omjeru cijene i kvalitete nudi moderne klasike za nju i njega!

image
Dio bogate Varteksove ponude za žene
Domagoj Kunić

Postoji li zimi, u modnom smislu, išta važnije od kaputa?

Bez obzira na to što ispod njega nosimo, kaput je najvidljiviji zimski odjevni komad, onaj koji ostavlja najupečatljiviji dojam i koji kroji završni touch svake odjevne kombinacije. Elegantni kaput koji pristaje kao saliven, sačinjen od pomno odabranih tkanina, može i najjednostavniji outfit učiniti profinjenim i šarmantnim, te mu dodati željeni stilski zaokret.

Pri odabiru savršenog kaputa ne bismo se trebali voditi modnim diktatima koji se, prevrtljivi kakvi jesu, mijenjaju iz sezone u sezonu. Na umu bismo radije trebali imati kroj koji pristaje našoj građi, klasičnu siluetu koja odolijeva protoku vremena i godinama izgleda sjajno, udobnost, kvalitetu materijala od kojeg je kaput načinjen i, naravno, estetiku koja pristaje našem stilskom izričaju i većini odjevnih kombinacija koje imamo u svom ormaru.

Kako odabrati 'onaj pravi'?

Kaput, koji ćemo iznova nositi mjesecima važno je odabrati hladne glave. Trebao bi odgovarati našoj visini (što je žena viša, to kaput može biti dulji), našoj građi (vrećasti modeli bolje pristaju vitkim ženama, strukirani onima koje imaju pokoji kilogram viška), našem uobičajenom modnom stilu te modnim dodacima koje smo odabrali za zimsko/jesensku sezonu.

image
Dio bogate Varteksove ponude za muškarce
Domagoj Kunić

Što je u trendu za sezonu jesen/zima 2020.?

Na sreću, ovogodišnji trendovi uvelike rezoniraju s klasikom i odišu aurom bezvremenskog stila, bilo da je riječ o muškim ili ženskim kaputima. Damski look žene će ove zime jednostavno rekreirati mekanim vunenim kaputima, ženstveno stegnutima u struku i ukrašenima ovratnikom od umjetnog krzna koji odiše dojmom profinjenosti, dok će ljubiteljice minimalizma ili casual odijevanja odabrati kapute ravnog kroja ili one, trenutno vrlo popularnih, oversized silueta. Dojmu razigranosti doprinijet će krupni karirani uzorak u upečatljivoj kombinaciji boja, dok će sofisticirani dojam osigurati vječni Prince De Galles uzorak koji će svojim bezvremenskim šarmom zaokružiti svaki look.One odvažnije, koje će svojom pojavom poželjeti unijeti infuziju boje u sive i tmurne gradske ulice, ove zime se mogu ogrnuti kaputima u pomalo "netipičnim", upečatljivim bojama poput primjerice kaputa u neodoljivoj nijansi lososa ili pak strastvenoj crvenoj koja sigurno neće proći neprimijećeno.

Riječ stručnjaka: za razliku od ženskih, muški su kaputi uvijek estetski staloženiji i decentniji, a tako će biti i ove zime

Bilo da je riječ o dijelu poslovnog outfita ili jednostavne casual kombinacije, muškarci najčešće biraju klasične boje poput vječne crne, smeđe ili pak tamno plave, najčešće u praktičnim dužinama do koljena. Ove su zime tako izrazito popularni elegantni kaputi s dvorednim kopčanjem i vječni Montgomery kaputi s upečatljivim, vizualno atraktivnim gumbima koji čine svojevrsni modni detalj, te kaputi koji krojem, i upotpunjeni praktičnim džepovima i kapuljačom, odišu sportskim štihom. Elegantniji dojam svakako će zaokružiti kaputi strogih i ravnih linija izrađeni od finih materijala poput kašmira, a koji će fantastično pristajati na bilo koje odijelo, ali i na traperice i pulovere.

Ženski oversize kaput krupnog karo uzorka, Varteks, prije 2.190 kuna, na sniženju 1.314 kuna

image
Domagoj Kunić

Tamnoplavi karirani Montgomeri kaput, Varteks, prije 2.190 kuna, na sniženju 1.742 kuna

image
Domagoj Kunić

Ženski military kaput u crnoj boji, Varteks, 1.990 kuna

image
Domagoj Kunić

Kaput Prince De Galles, Limitirana kolekcija, Varteks, prije 3. 290 kuna, na sniženju 2.632 kune

image
Domagoj Kunić

Dugi ženski kaput u boji camel, Varteks, prije 2.690 kuna, na sniženju 2.152 kuna

image
Domagoj Kunić

Muška moda u Varteksu je podjednako zastupljena kao i ona ženska pa njihova ponuda obiluje i atraktivnim modelima muških kaputa

Muški kratki kaput mariner stila, prije 1.990,00 kn, na sniženju 1.592,00 kn

image
Domagoj Kunić

Crno bijeli muški kaput, prije 2.290,00 kn, na sniženju 1.832,00 kn

image
Domagoj Kunić

Muški crni kaput s umetkom, 2.190,00 kn

image
Domagoj Kunić

Moderan muški tamno sivi kaput, prije 1.590 kn, na sniženju 795,00 kn

image
Domagoj Kunić
Linker
12. travanj 2024 06:33