MODNI COMEBACK

Povratak štreberskog modela popularnog u osamdesetima

Modeli pletenih prsluka i pulovera bez rukava doživljava svojih pet minuta slave zahvaljujući generaciji Z kojoj je modno zanimljivo sve što je bilo in prije njihovog rođenja.

Žene koje su odrastale u osamdesetima sjetit će se da su nosile vunene prsluke i da ih nisu voljele jer su u njima izgledale starmalo - pulovere i veste bez rukava nosile su tada njihove majke i bake.

image

Tamara Kalinić

EDWARD BERTHELOT GETTY IMAGES

No, kako je milenijcima i pripadnicima generacije Z zanimljivo sve što je bilo popularno prije njihovog rođenja, tako su dizajnerske kuće i urbani mladenački brendovi taj komad spasili od modnog zaborava.

image

Chanel model iz nove kolekcije

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ove jeseni je prsluk apsolutni hit: ima ih svih boja i uzoraka, a nosi se u najrazličitijim kombinacijama. Ispod njega se može odjenuti fina košulja ili tanka dolčevitka, ali i sportska majica s kapuljačom. Ili pak samo bodi, odnosno grudnjak, jer je nošenje prsluka samo preko donjeg rublja "prava stvar" među šminkericama.

image

Chloe, 950 €/7.157,77 kn

PRESS
image

Ganni, 175 €/1.318,54 kn

PRESS
image

Zara, 199,90 kn/26,53 €

PRESS

Takvu je kombinaciju na reviji za ovu jesen i zimu predstavila britanska dizajnerica Stella McCartney i odmah je postala hit među influencericama na Instagramu. Modna platforma Lyst na kojoj se može kupiti cjelokupni stajling zabilježila je trostruki porast prodaje upravo za spoj pulovera bez rukava i duže uske suknje. No, prsluk jednako dobro pristaje i na sve druge komade, kao što su traperice, štofane hlače, lepršave suknje pa i kratke hlače.

Linker
18. travanj 2024 00:00