Getty Images
slutimo hit

Povratak otpisane: Svi će nositi ovu torbicu s početka tisućljeća

Kraj je 1990-ih godina, protagonistice serije 'Seks i grad' žare i pale malim ekranima, a ispod ruke zbog njih svi nose Fendi baguette torbicu...Dvadesetak godina nakon, modni svijet se zaželio ovakvih modela i sada se vraćaju na velika vrata.

Kratki remen i duguljasti oblik, ovakvi modeli torbica imaju prepoznatljivu estetiku zbog koje su dobile naziv baguette torbice. Dugo vremena bile su otpisane, no kako je ova godina obilježena brojnim starim trendovima iz 90-ih godina, jedan od njih je i ovaj model koji je već postao predmet žudnje svake ljubiteljice mode.

Za nastanak ovog modnog dodatka zaslužna je Silvia Fendi koja ju je predstavila 1997. godine, s popularna serija učinila ju je još traženijom. Njezine glavne karakteristike ostale su iste, uz suvremeniji izgled, a nove modele već možete pronaći u ponudi luksuznih i high street trgovina.

Cijelu priču u 2019. godini započeo je začetnik ove torbice, brend Fendi koji je početkom godine sa Sarom Jessicom Parker u glavnoj ulozi predstavio osvježeni model vintage torbice. Za baguette torbicu ne morate posegnuti duboko u džep, modeli slični originalu kriju se u brojnim trgovinama po povoljnijim cijenama od originalnog Fendi modela za koji je potrebno izdvojili od oko 2000 eura pa na više, ovisno o veličini i materijalu.

Fendi baguette torbica, 2100 eura (Fendi.com)

Danas ih dizajneri vide u minimalističkom izdanju - matiranoj ili sjajnoj umjetnoj koži u neutralnim bojama ili s otisnutim uzorkom aligatorske kože, popularnim trendom koji će svaki dodatak učiniti još luksuznijim. Na svjetskim modnim metropolama nose ih modne blogerice, a dolaskom jesenskih tjedana mode, vjerujemo kako će preplaviti ulice. U ove torbice neće stati previše stvari, ali su dovoljno praktične za ono osnovno. Lako se uklapaju u stil i u novom ruhu izgledaju trendi i jako šik - uz skinny traperice i bijelu košulju, sako i poslovne hlače ili opuštene cargo hlače i bluzu. Bacite oko na trenutnu ponudu, izdvojili smo 14 modela koje ćemo sve češće viđati.

Linker
24. travanj 2024 02:38