Veličina je važna!

Povratak omiljenog retro uzorka: Još uvijek su šarmantne, ali u XL veličini!

Modni svijet preplavile su točkice: crne, bijele, plave, žute, na jednobojjnoj podlozi, u kombinaciji s drugim dezenom... Jedini uvjet je da su što veće!

Premda se točkasti uzorak smatra modnim klasikom, dizajneri svjetskih modnih kuća ove su se sezone potrudili pokazati kako to ne mora baš uvijek biti istina. U tu su se svrhu poigrali njihovom veličinom, kombinirajući točke raznih promjera na jednom odjevnom komadu, što je rezultiralo zavodljivim vizualnim efektom. Ili su ih pak uvećali do granice na kojoj se iz elegantnih pretvaraju u ekstravagantne dobivajući izgled “cirkuske” atrakcije (klaunovi se, naime, često prikazuju u kostimu s velikim točkama).

image

Točkice su jedan od vodećih trendova ove sezone

CLAIRE GUILLON/CAMERAPRESS/P

Kako bi ostali u granicama elegancije, takvi se komadi u pravilu nose s jednobojnim odjevnim predmetima jednostavnog kroja.

Osim ako nije riječ o prijedlogu modne kuće Dolce&Gabbana - razigrani talijanski dvojac kombinira dezen velikih točaka s onim krupnog cvijeća te leopardovim uzorkom. Slična mladenačka ekstravagancija može se postići u boji: žuto-bijela, plavo-bijela i ružičasto-crna kombinacija točaka i podloge razigrat će i najklasičniji stajling, no i za njih vrijedi da ih je najbolje kombinirati s komadima jednostavnog, klasičnog kroja.

image

Dozvoljene su sve kombinacije boja, a poželjno je da su točke što veće

Čitajte i: Ella, Nina i Sonja imaju sjajne outfite u vibrantnim bojama kakve će se nositi ove sezone

A one koje pak igraju na kartu otmjenosti, neka kombiniraju “pozitiv” s “negativom” - crne točke na bijeloj podlozi, s bijelim točkama iste veličine na crnoj podlozi, kako je u aktualnoj kolekciji predstavio Olivier Rousteing, kreativni direktor kuće Balmain.

image

Maksi haljina od viskoze, 549,90 kn, MANGO

image

Salonke sa štrasom, 519 kn, GUESS

PRESS
image

Sako Brandon Maxwell, 1940 eura, NET-A PORTER.COM

PRESS
image

Kožnate salonke Giancarlo Paoli, 990 kn, KARLA

PRESS

Veći izbor komada hit uzorka sezone pronađite u novom broju Glorije IN!

image
GLORIA IN
Linker
18. travanj 2024 19:37