Getty Images
Ukras novog doba

Od nužnog rekvizita do stilskog detalja: 'Kralj' maski kreira samo za holivudsku kremu

Uz atraktivne kreacije britanskog dizajnera Jamesa Merryja zaboravljamo na pandemijski kontekst maski. Njegove su možda 'paprene', ali zato plijene pažnju svjetskih faca koje si ih mogu priuštiti.

Metalna folija, izvezeni til, lateks, čipka, printani 3D detalji, perle... dugačak je popis materijala od kojih britanski dizajner James Merry izrađuje maštovite i ekstravagantne maske za holivudske glumice, glazbenice i influencerice, donosi magazin Gloria IN. A nadahnuće za kreacije diplomant starogrčkog jezika sveučilišta u Oxfordu pronalazi u biljnom i životinjskom svijetu.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 24:  James T Merry attends the Gucci show during Paris Fashion Week Spring/Summer 2019 on September 24, 2018 in Paris, France.  (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Gucci)
Getty Images for Gucci
Kralj maski James Merry.

Tako maska zlatne boje britanske glumice Tilde Swinton, koju je nosila na nedavno završenom filmskom festivalu u Veneciji, ima oblik orhideje, dok su modeli koje je osmislio za islandsku pjevačicu Björk nadahnuti subpolarnom vegetacijom njenog rodnog otoka države.

OSLO, NORWAY - DECEMBER 02: Bjork performs onstage during her
Getty Images
Merry je osmislio vizualni identitet glazbenici Björk na lanjskoj turneji ‘Cornucopia’...

James se inače specijalizirao za izradu veza za poznate svjetske modne brendove kao što su Nike i Opening Ceremony, a pod vlastitim imenom prodaje majice i pulovere kupljene u dućanima rabljene robe koje ukrašava maštovitim floralnim i animalnim motivima.

VENICE, ITALY - SEPTEMBER 03: Tilda Swinton walks the red carpet ahead of the movie
WireImage,
...a za glumicu Tildu Swinton dizajnirao je masku s kojom je nedavno primila nagradu za životno djelo na filmskom festivalu u Veneciji

Maske izrađuje isključivo po narudžbi pa je svaki model unikat koji svoj završni oblik poprima tek nakon što ga isproba klijentica.

Čitajte i:

Street style fotografije u 'novom normalnom': Tjedan mode u New Yorku donosi velike novosti

Tko svoje pere, a tko koristi jednokratne? Maskicama u Saboru neki zastupnici šalju znakovite poruke

'Maskne' - akne i iritacije zbog nošenja maskica muče mnoge: Evo kako njegovati kožu u ovim uvjetima

Linker
18. travanj 2024 22:57