Getty Images For Ermanno Scervin
ASOCIJACIJE NA SUTON I NA ZORU

Od jutra do večeri nose se ljetne nijanse: Dvije boje pravi su hit

Ljetna svitanja i sutoni izgledaju senzacionalno na fotografijama koje se dijele na društvenim mrežama, ali i u ormaru - žuta i narančasta odjeća te modni dodaci nose se od jutra do večeri, a bit će hit i sljedeće sezone.

Iza gurmanskih naziva Mango Mohito i Kurkuma kriju se dvije boje koje su hit ljetne garderobe. Kako je rekla Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Instituta za boje tvrtke Pantone specijalizirane za proizvodnju bojila za tekstil, riječ je o toplo žutoj te intenzivno narančastoj koje asociraju na suton. Ili zoru, kako je napomenula Veronica Etro (45), kreativna direktorica modne kuće Etro, koju su za odabir tkanina za kolekciju lepršavih ljetnih komada nadahnuli spektakularni izlasci sunca koje je promatrala s balkona vile u indijskoj saveznoj državi Kerala, gdje je kao dijete često ljetovala s obitelji.

Getty Images
FENDI, HERMES, MAX MARA, PAMELLA ROLAND i MONSE

No ove tople nijanse nisu namijenjene samo za kaftane, badiće i šorceve. Bit će, naime, moderne i ujesen, a što se tiče aktualne sezone - stroga haljina i kombinezon od žutog ili narančastog pamučnog platna idealne su za odlazak u ured, dok su kreacije od svilenog tafta stvorene za večernje prilike. Tko se pak ne osjeća ugodno u odjeći tako upadljivih boja, može odabrati torbu ili cipele koje će “začiniti” svaku odjevnu kombinaciju.

Pripremila Iva Gradišer

Linker
20. travanj 2024 07:59