Iz novih kolekcija

Od Balenciage do JW Andersona: Torbe koje šokiraju dizajnom

Dobro, istina je da će i cijena neke ostaviti bez teksta, no tako je to s dizajnerskim komadima.

Udaljavajući se od minimalizma, moda je u posljednje vrijeme vidjela niz komada maksi i nadrealističnog dizajna i to ponajviše u - torbicama. S nedavnim lansiranjem Balenciagine torbice u obliku vreće za smeće i JW Andersonove 3D printane clutch torbice u obliku goluba, zaokružili smo neke od najnečuvenijih stilova viđenih u posljednje vrijeme. Naš popis uključuje Louis Vuittonovu torbicu Paint Can koja stiže u šest boja i ruksak u obliku jastoga Thoma Brownea, kao i komade modnih kuća u usponu kao što su Solitude Studios i Grace Ling. Pa da ih predstavimo.

Balenciaga

CIJENA: 1400 €/10.548,30 kn

image

Balenciaga

PRESS

Iako izgleda poput vreće za smeće, ova Balenciagina torbica izrađena je od teleće kože i lakirana, pa zato i visoka cijena. Dolazi u crnoj i bijeloj varijanti. Dizajn, prvi put predstavljen na Demninoj apokaliptičnoj pisti za jesen/zimu 2022., upotpunjen je suptilnim logom na prednjoj strani torbice.

Nije iznenađenje da brend kao što je Balenciaga predstavlja dizajn poput vreće za smeće za gotovo 2000 američkih dolara, kad je njihova ružičasta velika torba 2019. koštala 1490 dolara. Modni kritičari ipak kažu da se pripremimo za Instagram "bombardiranje" fotografijama ove torbice.

Grace Ling

CIJENA: 890 USD/6.737,30 kn

image

Grace Ling

PRESS

Ova torba Grace Ling vjerojatno je jedan od praktičnijih dizajna na ovom popisu. Torbica za nošenje preko ramena ima dvostruke otvore na patentne zatvarače sa svake strane, što olakšava (malo) pronalaženje vašeg novčanika, telefona ili ključeva u njezinom "prostranstvu".

Njezini šiljasti krajevi dodaju dašak visoke mode inače prostranoj, svakodnevnoj torbi.

Jw Anderson

CIJENA: 690 €/5198,80 kn

image

JW Anderson

PRESS

Ova clutch torbica u obliku goluba prvi je put predstavljena na pisti FW22 JW Andersona uz druge nadrealne dizajne kao što su haljine sa žičanim rubovima i skraćeni topovi napravljeni od gomile gumenih narukvica vezanih jedna za drugu.

3D isprintana torbica dolazi s otvorom na bočnoj strani ispod krila goluba, a upotpunjena je brendom JW Anderson u unutrašnjosti krila. Iako ova torbica očito nije napravljena za nošenje osnovnih potrepština, ona je sigurno upečatljiv komad koji će nam donijeti nekoliko fotografija na Tjednu mode. No, da biste je dobili morate se predbilježiti na listu čekanja.

Louis Vuitton

CIJENA: 2360 USD/17.865,20

image

Louis Vuitton‘s Paint Can

PRESS

Ova torba koju je dizajnirao pokojni Virgil Abloh nalikuje limenci s bojom s otisnutim monogramom Louisa Vuittona. Ponuđena u raznim bojama - ljubičastoj, žutoj, zelenoj, narančastoj, crvenoj i plavoj - torbica preko ramena prvi put je debitirala na pisti Louis Vuitton FW22 kad je predstavljena muška kolekcija, što je bila proslava pokojnog dizajnera.

Kao što je objašnjeno u opisu proizvoda, Paint Can je "dovoljno prostran za dva telefona i druge osobne stvari". Ova torba svakom će styleingu pružiti notu razigranosti.

Solitude studios

CIJENA: 390 USD ili 2.952,20 kn za Essence Oilskin Bag, 1036 USD ili 7.842,52 kn za Seaweed Bag

image

Solitude Studios

PRESS

Solitude Studios sa sjedištem u Kopenhagenu stvara pletene komade, torbice i još mnogo toga od lokalnih, prirodnih materijala. Essence Oilskin Bag i Seaweed Bag izrađene po narudžbi koriste ostatke niti koje se kupuju od tvrtki za proizvodnju tekstila.

Prvi model je vodootporan i ima srebrnu kopču stvorenu u suradnji s umjetnikom ZWYRTECH, dok je drugi model nadrealistički komad pogodan za nošenje preko ramena.

Thom Browne

CIJENA: 3.494 €/26.325,54 kn

image

Thom Browne

PRESS

Thom Browneova torba ruksak u obliku jastoga od 3290 USD izrađena je od kože i potpuno je crna. Nastavak je to prepoznatljivog "rukopisa" dizajnera koji je postao prepoznatljiv baš po torbicama neobičnih, mahom životinjskih oblika, poput konja, soma, kokoši, jazavčara, medvjeda, zebre... Unutrašnjost ovog ruksaka podstavljena je plavo-crvenim prugama u prepoznatljivom stilu Thoma Brownea te ima podesive naramenice za ruksak. Zabavan oblik, dizajn i praktičnost koju pruža ovaj ruksak, ipak je zasjenila cijena.

Linker
20. travanj 2024 00:40