Filia

Novi domaći modni brend koji njeguje tradiciju: Oduševit će vas ručno izrađeni predmeti od tkanja do šivanja

Dizajnerica je posebno ponosna na komade koji su izrađeni od ručno tkanog lana na tkalačkom stanu od vlakana proizvedenih u Hrvatskoj.

Duboko poštovanje prema ostavštini naših predaka, vrijednost ručne izrade i znanje majstora, utkani u suvremeni modni izričaj, riječi su koje najbolje opisuju novu priču na hrvatskoj modnoj sceni. Odjeća koja se čuva, odjeća koja se dijeli i nasljeđuje, a koja odiše prirodnim materijalima, jednostavnošću te posebnim detaljima inspiriranim hrvatskom kulturom, predstavljena je u prvoj kolekciji modnog brenda F I L I A, iza kojeg stoji Anamarija Filipović-Srhoj, mlada kostimografkinja i dizajnerica porijekom iz Dubrovnika. Riječ je o ljetnoj kolekciji za žene koja povezuje bezvremensku ljepotu s kulturom baštinom, pretočenu u suvremene kreacije.

image
FILIA je brend iza kojeg stoji Anamarija Filipović-Srhoj
ANA SESTO

Svi odjevni predmeti ove posebne ljetne ženske kolekcije izrađeni su ručno, a krase ih motivi hrvatskih narodnih ornamenata, korištenih na suvremeni način. Jednostavne linije i krojevi, koji naglašavaju žensku ljepotu i prirodnost, protežu se kroz gotovo sve modele. Duge haljine koje su protkane zanimljivim čipkastim detaljima te prate liniju tijela, kvalitetne košulje, crop topovi i kimona koje je lako kombinirati za dnevni ili večernji look te hlače koje odišu udobnošću, samo su dio prve kolekcije brenda F I L I A, koja je osmišljena na način da traje dugi niz godina, prateći pritom modne trendove.

image
Upravo je predstavljena posebna ljetna ženska kolekcija
ANA SESTO

Čitajte i: Ljepota Mediteranki kao vječna inspiracija! Metafora lakog ljetnog života upakirana u savršene stilske priče

Sve se radi ručno

“Misija našeg brenda je poticati ručnu izradu, istraživati i promicati bogatstvo hrvatskog narodnog ornamenta u kombinaciji sa suvremenim trendovima i potrebama moderne žene. Svakom smo odjevnom predmetu posvetili veliku pažnju. Prilikom izrade posebno su nam bili važni detalji poput tkanja i vezova, kao i odabira samo prirodnih materijala, ručno rađenih čipki i lana. Želimo da naša odjeća savršeno stoji i da dugo traje. Želimo stvarati odjeću u kojoj se uživa i odjeću koja će se čuvati, dijeliti i nasljeđivati, a vjerujem da smo ovu ideju uspjeli prenijeti u našoj prvoj kolekciji“, izjavila je Anamarija Filipović-Srhoj, koja je nakon preddiplomskog studija Modnog dizajna magistrirala Kostimografiju na Tekstilno-tehnološkom fakultetu te radi kao asistentica kostimografa i kostimograf na kazališnim i filmskim projektima.

image
Svi odjevni predmeti kolekcije izrađeni su ručno
ANA SESTO

Dizajnerica je posebno ponosna na komade koji su izrađeni od ručno tkanog lana na tkalačkom stanu obitelji Radočaj, od vlakana proizvedenih u Hrvatskoj. Dio odjevnih predmeta od domaćeg ručno tkanog lana ukrašen je motivima koji se nalaze na ženskim posavskim narodnim nošnjama te čipkama koje su također rađene ručno.

image
Komade je lako kombinirati za dnevni ili večernji look
ANA SESTO

Kampanja je snimanja u prirodnom okruženju Seoskog gospodarstva Rakić, a u naslovnoj se ulozi pojavila Erna Rudnički, koja je stala ispred objektiva fotografkinje Ane Šesto. Šminku potpisuje Ivana Lončar, a kolekcija je upotpunjena nakitom Little Wonder.

image
Odjeća je zamišljena da traje dugi niz godina
ANA SESTO
image
Dizajnerica je posebno ponosna na ručno tkani lan na tkalačkom stanu obitelji Radočaj
ANA SESTO
image
FILIA želi potaknuti ručnu izradu odjeće
ANA SESTO
Linker
19. travanj 2024 23:05