novi pokret odjeće

Nova Xenia Design kampanja izgleda zbilja moćno

Arhitektura odjeće kao i monokromatski minimalizam teme su kojima se dizajnerica Ksenija Vrbanić vraća u novoj XD kolekciji.

Nova Xenia Design kolekcija je o oblikovanju i stvaranju slobodnih oblika od luksuznih materijala, te spajanju funkcije i avangardne estetike u modernoj ready-to-wear kolekciji.

Oštre i izlomljene linije siluete, asimetrične dužine, kontrasti pripijenih i lepršavih tkanina koje obavijaju tijelo donose novi pokret vašoj odjeći i prenose vas u XD stav za novu sezonu. Kreativnost i odvažnost susreću se još jednom u novoj kolekciji. Svečani komadi od tafta, ležerne suknje, topovi od funkcionalnih pletiva dio su nove kolekcije.

image
MATEJ JURČEVIĆ

Specifičnost i novost su tekstili koji vizualno podsjećaju na prirodne materijale poput kože ili ovčje vune, ali su sintetskog sastava i proizvedeni na ekološki prihvatljiv način.

Arhitektura odjeće kao i monokromatski minimalizam teme su kojima se dizajnerica Ksenija Vrbanić vraća u novoj XD kolekciji. Osim precizno krojenih i oštrih silueta, u ovoj kolekciji unesene su nove kategorije i motivi poput napetosti, elastičnosti i fluidnosti vidljivi na primjeru oblikovanja detalja ovratnika.

image
MATEJ JURČEVIĆ

Majice i tunike kojima nabori slobodno padaju oko vrata ili pak su napeti između dva kraja elastične trake. Mekano i kruto, slobodno i suspregnuto dihotomije su i ključ za istraživanje nove kolekcije. XD zimske kolekcije poznate su po jedinstvenim kaputima od proštepanog materijala, a ove sezone osim kaputa tu su i topovi, suknje i modni dodaci od istog materijala.

Kaputi i jakne su predimenzionirani, koriste jezik klasičnih komada, ali reinterpretiranih kroz XD dimenziju. Haljine su drapirane i asimetrične u dužini, a naglasak je stavljen na elegantnoj liniji struka. Suknje su modelirane poput skulpture s naglašenim volumenom, najčešće dobivenim drapiranjem, i cut-out detaljima.

image

Xenia Design

PRESS

Većina kolekcije je u crnoj, kako bi zahtjevna tehnička konstrukcija i kompleksnost odjevnog predmeta došla do izražaja, a istovremeno odjevni predmet dobiva na eleganciji i luksuznosti. Osim crne pojavljuju se i zemljane boje, prigušeniji tonovi u kariranom ili psihodeličnom uzorku.

"Naša misija je kreirati odjeću koja će zadovoljiti potrebe suvremenog kupca, a temelji se na 35-godišnjoj tradiciji inovativnog dizajna, uključujući pritom nove tehnologije izrade i održivu i ekološki prihvatljivu proizvodnju i reciklirane tkanine. Želimo da se kupci osjećaju ugodno noseći XD i da ga rado kupuju", poručuje Xenia Design.

image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
image
MATEJ JURČEVIĆ
Linker
19. travanj 2024 23:05