MOSCHINO
Hit komad

Noge u prvom planu: Kako nositi trendovske čarape i koje su in?

Čarape s printom, baš kao i one u jarkim bojama, sjajan su stilski začin sezonskim modnim kombinacijama.

Čarape s printom, baš kao i one u jarkim bojama, sjajan su stilski začin sezonskim modnim kombinacijama.

Nakon što su tajice postale sastavni dio dnevne i večernje garderobe, jer se nose u svim mogućim kombinacijama i prilikama, ove su jeseni na red došle i hulahopke. Na modnoj pisti su se pojavile već u proljetnoj kolekciji talijanske kuće Versace, u jarkoljubičastoj i limeta zelenoj boji, i već je tada - prema objavama na društvenoj mreži TikTok - bilo jasno da je riječ o budućem velikom hitu.

To su potvrdile kolekcije za ovu jesen i zimu: u kući Valentino su odabrali hulahopke intenzivno ružičaste boje koja je zaštitni znak cijele kolekcije (boja je zaštićena kao intelektualno vlasništvo tvrtke), a kuća Blumarine jarkocrvene.

image

VALENTINO

VALENTINO

U kući Chanel čarapama s gaćicama pastelnih boja, pletenima u reljefnim bodovima, upotpunili su svoje legendarne kostime od tvida, a Marc Jacobs predstavio je šarene primjerke koji se nose uz šarene komade odjeće. Hulahopke su dio kolekcija i za proljeće/ljeto 2023., predstavljenih u rujnu i listopadu u svjetskim centrima mode: Raf Simons predlaže modele s točkastim uzorkom, a Victoria Beckham svijetle, s utkanim uzorkom.

image

Chiara Ferragni

CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Modni stručnjaci kažu da svoju popularnost hulahopke imaju zahvaliti povratku mode 2000-ih koje je pripadnicima generacije Z omiljeno stilsko doba, dok će se pripadnice generacije baby boomera prisjetiti svoje mladosti i nošenja minica s neprozirnim čarapama ludih boja i uzoraka. Drugi pak popularnost hulahopki vežu uz trend baletanske odjeće koja je također jedna od omiljenih modnih tema generacije Z. Modna kreatorica i kreativna direktorica Brigitte Crisp skovala je čak termin “ballerina sleaze”, koji označava spoj plesne i ženstvene odjeće, a uključuje majice i trikoe od pamučnog pletiva, lepršave lagane haljine i - hulahopke.

image

CHRISTIAN DIOR

CHRISTIAN DIOR

Kad je riječ o stiliziranju, najbolji način da ih se istakne je nositi ih u jednobojnim - crnim ili bež - odjevnim kombinacijama.

To je, na kraju krajeva, dvostruki dobitak, jer će pomoću čarapa u boji takav klasični outfit postati izazovan i šik, a ostat će u granicama elegancije. Ako se hulahopke pritom kombiniraju s obućom iste boje, vizualno će izdužiti nogu, no uvijek se mogu nositi i uz crne, odnosno bež cipele. Za one s uzorkom vrijedi isto pravilo, dapače, čak ga se treba striktnije pridržavati. Kombinirati, naime, uzorke na čarapama s onim na odjeći može ispasti vrlo kaotično pa je jednobojna odjeća od glatkih materijala sigurniji izbor. No, s ovim trendom nema previše straha od greške jer, kako je riječ o detalju, neće dominirati u kombinaciji pa eventualna pogreška pri stiliziranju neće biti upadljiva. Posebno kad se zna da se hulahopke mogu nositi i uz sandale te druge modele otvorenih prstiju, što se donedavno smatralo velikom stilskom pogreškom.

Možda vam se svide neki od ovih modela.

image

Calzedonia, 55 kn/7,29 €

PRESS
image

JADRAN, 69,90 kn/9,28 €

PRESS
image

JADRAN, 79,90 kn/10,60 €

PRESS
image

CALZEDONIA, 124,35 kn/16.50 €

PRESS
image

Stradivarius, 79,90 kn/10,58 €

PRESS
image

JADRAN, 44,90 kn/5,96 €

PRESS
image

CALZEDONIA, 124,35 kn/16.50 €

PRESS
image

CALZEDONIA, 55 kn/7,29 €

PRESS
image

ZARA, 79,90 kn/10,58 €

PRESS
Linker
26. travanj 2024 01:48