Instagram
NE MOŽE VEĆE

Nimalo običan šešir: Pravi je hit ljeta, rasprodan je cijelo vrijeme, a obožavaju ga i zvijezde

Kada su manekenke prošetale modnom pistom s ogromnim šeširima na glavi, mnogi su odmahnuli rukom pomislivši kako je to jedan od dizajnerskih pokušaja koji neće proći. Ali oversized šešir postao je hit ovog ljeta, a njegov dizajner može zadovoljno trljati ruke jer je većinu vremena - rasprodan.

Šešir ispod kojeg se možete sakriti bio je san dizajnera Simona Portea Jacquemusa (28) koji je u svojoj proljetnoj kolekciji La Bomba predstavio upravo takav komad. Iako je na početku izazivao čuđenje, taj je modni dodatak pronašao svoje obožavatelje – pa se ove sezone za plažu naoružajte komadom s čim širim obodom.

Ogroman šešir našao se u fokusu nakon što ga je danska glumica i model Emma Leth nosila na dan vjenčanja. Ona se, osim što je odjenula potpuno prozirnu čipkastu vjenčanicu, sakrila ispod tog velikog modnog dodatka.

- Vjenčanje je privatan događaj koji se odvija pred mnogo ljudi. Zbog toga sam željela šešir ispod kojeg ću se moći sakriti, ali istovremeno i uživati u ceremoniji – izjavila je nakon što su njezine fotografije s vjenčanja postale viralne. Mnogi su se tada zapitali tko bi odabrao takvu "skulpturu", ali odgovor je stigao uskoro i to od mnogo popularnije manekenke Belle Hadid. Ona je pozirala u toplesu na plaži i napravila brendu Jacquemus dodatnu promociju.

Objavu dijeli (@bellahadid)

Poseban šešir modne kuće Jacquemus definitivno je najpopularniji ove sezone: za njega treba izdvojiti 5200 kuna, a trenutačno je rasprodan – jednako kao i njegova nešto manja kopija. Ipak, trend čim većih šešira popratili su i drugi brendovi, doduše ne tolikog oboda pa vam neće pružiti toliko sjene, ali onaj domaćeg brenda Hat by Kobali, koji je odabrala mlada dizajnerica Sara Lončarić, vlasnica brenda Blackpearl, za kombinaciju s elegantnom bijelom haljinom čiji dizajn potpisuje ona, dostojna je konkurencija oversized komadu francuskog brenda.

Duska SC / Facebook/Sara Lončarić

H&M, 29,99 eura

Asos, 16,63 funti

Mango, 349,90 kn

Lola Hats 2,640 kn, Neiman Marcus

Linker
24. travanj 2024 02:00