Reuters
PREGLED 2016. GODINE

Nezaboravne haljine s crvenog tepiha o kojima se pričalo

Na kraju svake godine radi se velika rekapitulacija i izdvajaju najbolji i najgori trenuci po kojima ćemo je pamtiti. No, većina nas želi sve ono loše ostaviti postrani i fokusirati se na ono lijepo i sjajno – poput metalik kreacija koje su ove godine vladale crvenim tepihom.

Svečana događanja poput Met Gale, Filmskog festivala u Cannesu i dodjele filmskih nagrada ponovno su bila mjesta na kojima su se predstavljale elegantne kreacije i novi dizajni, a o kojim modnim kombinacijama se najviše govorilo, provjerite u nastavku!

Blake Lively

Filmski festival u Cannesu osvojila je američka glumica Blake Lively koja je tada bila trudna sa svojim drugim djetetom. Njezin odličan trudnički stil punio je naslovnice, a, iako je teško odabrati od svih kreacija koje je nosila, najbolja od viđenih bila je svijetloplava haljina Vivienne Westwood u kojoj je izgledala poput Pepeljuge.

Reuters

Claire Danes

Još jedna od princeza bila je glumica Claire Danes, koja je na ovogodišnju Met Galu stigla u kreaciji dizajnera Zaca Posena. Iako na prvi pogled izgleda poput obične haljine princeza kroja, svijetloplavi komad itekako je bio više od toga. Radilo se o kreaciji koja je u mraku svijetlila i nakon jednog od najvažnijih modnih događanja najviše se pisalo upravo o njoj.

Splash

Selena Gomez

Američka pjevačica u kolovozu ove godine povukla se iz javnosti i stavila karijeru na čekanje zbog depresije. Naime, Selena Gomez je prije par godina otkrila da boluje od lupusa, a anksioznost i depresivnost njegove su posljedice. Obožavatelji su joj pružili veliku podršku putem društvenih mreža, a sve je oduševila nenajavljeno se pojavivši na dodjeli American Music Awards. Omiljena glazbenica iznenadila je svojim govorom zahvale o kojima se još danima kasnije pričalo, ali i jednostavnim izdanjem za crveni tepih – u elegantnoj vatrenoj haljini kuće Prada.

Reuters

Bella Hadid

Kad smo već kod vatrene boje – američka manekenka Bella Hadid, koja je proglašena modelom 2016. godine, iznenadila je na crvenom tepihu u Cannesu u satenskoj haljini Alexandrea Vauthiera s, kako su tada mnogi pisali, najvišim izrezom. Komad nije bio najsretniji odabir za vjetrovit Cannes, ali na svu sreću Bella je uspjela držati haljinu pod kontrolom – više-manje.

Reuters

Amal Clooney

Na Filmskom festivalu u Cannesu u centru pozornosti našla se i odvjetnica Amal Clooney, koja je na crveni tepih stigla kako bi podržala svog supruga Georgea Clooneyja. Vjetar je i njoj zadavao glavobolje jer je odabrala lepršavu haljinu s izrezom, ali unatoč tome svi su pričali o nježno žutoj kreaciji koju je samo za nju izradila talijanska dizajnerica Donatella Versace.

Reuters

Michelle Obama

Talijanski dizajn podržala je i bivša američka prva dama Michelle Obama i u haljini kuće Versace privukla najviše pozornosti u modnom svijetu. Iako su njezini modni odabiri uvijek bili hvaljeni, mnogi smatraju da je najveći iskorak učinila upravo u metalik haljini koju je odabrala za svoju posljednju državničku večeru.

Profimedia

Alicia Vikander

Švedska glumica Alicia Vikander ove je godine osvojila svijet filma ulogom u „The Danish Girl“ za koju je nagrađena i Oscarom, a istovremeno je postala i miljenica dizajnera. Osim o njezinom velikom uspjehu, mnogi su se raspisali i o njezinom besprijekornom stilu što je na vrijeme prepoznala i kuća Louis Vuitton u čijim je kreacijama blistala na svakoj dodjeli nagrada. Jedna od najupečatljivijih je bila metalik kreacija koju je nosila na dodjelu SAG nagrada.

Reuters

Gigi Hadid

Metalik kreacije prevladavale su i na Met Gali, što nije čudno s obzirom na to da je tema ovogodišnjeg najvažnijeg modnog događaja bila moda i tehnologija. Američka manekenka Gigi Hadid nosila je jednu od najzanimljivijih haljina srebrne boje koju je za nju dizajnirao Tommy Hilfiger s kojim je ove godine dizajnirala i svoju kolekciju odjeće.

Reuters

Lady Gaga

Slavna pjevačica Lady Gaga ove je godine iznenadila svojim elegantnim kombinacijama - još na početku 2016., na dodjeli nagrada Oscar, zablistala je u jedinstvenoj ledeno-bijelom spoju kombinezona i haljine, djelu Brandona Maxwella, jednog od njezinih najdražih dizajnera.

Reuters

Beyonce

Jedna od haljina koja ove godine nije nikome promaknula bila je ona koju je pjevačica Beyonce odjenula za dodjelu VMA nagrada ove godine. Radi se o dizajnu talijanskog majstora Francesca Scognamiglia u kojem nitko ne bi prošao nezamijećeno, a najmanje jedna od najslavnijih i najuspješnijih glazbenica.

Reuters

Julianne Moore

Samo godinu dana nakon što je osvojila Oscara, glumica Julianne Moore pokazala je da crna nije uvijek "siguran odabir" za crveni tepih. Na dodjelu ovogodišnjih najprestižnijih filmskih nagrada stigla je u kreaciji kuće Chanel koju je na modnoj pisti nosila Kendall Jenner, a koja je zahvaljujući detaljima na gornjem dijelu sve samo ne obična crna haljina.

Reuters

Kristen Bell

Iako su ove godine slavne dame većinom izbjegavale cvjetni uzorak na crvenom tepihu, glumica Kristen Bell na dodjeli Emmyja zasjenila je sve ostale upravo zahvaljujući haljini prošaranoj cvijećem. Elegantna kreacija s dubokim dekolteom djelo je kolekcije Zuhair Murad Couture, a proglašena je najboljim i najriskantnijim modnim odabirom te večeri.

Reuters

Lupita Nyong'o

Prošlogodišnja dobitnica Oscara uspjela se isprofilirati i kao jedna od holivudskih modnih ikona, a zašto je zaslužila tu titulu nastavila je dokazivati i ove godine: u elegantnoj nježnoljubičastoj haljini kuće Elie Saab te s turbanom iste boje Lupita Nyong'o zablistala je na premijeri filma "Queen of Katwe".

Reuters

Florence Welch

Engleska glazbenica Florence Welch privukla je pozornost na dodjeli Grammyja u romantičnoj kreaciji kuće Gucci. Ružičasta boja odlično se spojila s njezinom crvenom kosom, a romantičnom izgledu pridonijeli su volani te motivi zvjezdica i mjeseca izvedeni u šljokicama.

Reuters

Jennifer Lawrence

Već i ptice na grani znaju da Jennifer Lawrence i kuća Christian Dior godinama surađuju te je američku glumicu prava rijetkost vidjeti u kreaciji nekog drugog brenda. Unatoč tome što je francuska luksuzna kuća dobila novu kreativnu direktoricu Mariju Graziju Chiuri, Jennifer Lawrence je i dalje ostala vjerna Dioru, a jedna od kreacija o kojima su mnogi pričali bila je haljina od tila sa srebrnim detaljem u obliku srca koju je odjenula za premijeru filma "Putnici".

Reuters

Linker
19. travanj 2024 09:46