Getty
Uz bok klasičnoj plavoj

Neodoljiva nijansa zelene dominirat će novom sezonom: Imamo 14 komada u boji koju je lako kombinirati

Zelena boja predstavlja granicu između neutralnih s jedne i jakih boja s druge strane pa je itekako poželjna i praktična. Iako je Pantone klasičnu plavu proglasio bojom 2020. godine, uz bok s njom bit će i elegantna boja kadulje koja se savršeno uklapa u neutralne stajlinge ili pak one nešto odvažnije.

Osim klasične plave, koju je institut za boje Pantone proglasio hit bojom 2020. godine, modnom scenom nove sezone dominirat će i potpuni kontrasti - od žarke ružičaste, preko narančaste sve do nježne, pastelno-zelene sa suptilnim sivim tonovima. Poznata još i kao boja kadulje, ova umirujuća nijansa već je dio mnogih kolekcija poznatih brendova i savršeno nadopunjava stajling u neutralnim ili pak bijelim kombinacijama.

Osim što je boja prirode, mira i sigurnosti, zelena potiče kreativnost i daje dozu zanimljivosti onda kada nam treba malo osvježenja u modnom izričaju, ali bez vrištećih boja poput crvene. Ako ste ljubiteljica minimalističkog odijevanja, boja kadulje je idealan izbor za vas jer će jednako dobro izgledati s bijelim hlačama od samta ili crnom dolčevitom.

Još jedna prednost ove boje jest što dolazi u različitim nijansama - može biti svjetlija ili tamnija, s više ili manje sivog podtona, nešto intenzivnija ili potpuno suptilna. Ako više volite boje i vesele uzorke, pulover boje kadulje lako možete uskladiti sa šarenim hlačama ili suknjom kariranog uzorka.

Osim odjeće, nosit će se i modni dodaci u boji kadulje, a kultni brend Cult Gaia, poznat po torbici od bambusa u obliku lađe, već je izbacio mini torbicu u ovoj hit nijansi. Pronašli smo nekoliko neodoljivih komada u koje vrijedi uložiti.

Linker
19. travanj 2024 12:52